Gastronomia

Palol de Revardit

Ferran Vila, del restaurant La Banyeta de Palol, Millor Sommelier de Catalunya 2018

Ràdio Banyoles

Dimecres 27 de juny 2018 · 13:10

Vila va obtenir la millor puntuació del jurat per davant dels altres dos finalistes, Marc Terés del Restaurant Osmosis de Barcelona i Anna Casabona, del Celler de Capçanes. L’any passat el sommelier del Pla de l’Estany ja va ser finalista.

 

Ferran Vila del Restaurant La Banyeta de Palol de Revardit ha estat distingit aquest dilluns com el Millor Sommelier de Catalunya 2018, durant la Nit del Sommelier organitzada per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) i celebrada enguany a La Boscana de Bellvís (Pla d’Urgell). En el concurs que es va desenvolupar durant tota la jornada al restaurant lleidatà amb estrella Michelin, Vila va obtenir la millor nota del jurat per davant dels altres dos finalistes, Marc Terés del Restaurant Osmosis de Barcelona i Anna Casabona, del Celler de Capçanes. Tots tres participaran en el concurs de Millor Sommelier d’Espanya 2019, que se celebrarà l’abril vinent a Madrid.

 

En una entrevista a aquesta emissora, Ferran Vila s’ha mostrat molt satisfet amb el premi i assegura que l’objectiu ara és aconseguir fer “podi” al campionat estatal, que li obriria la porta a l’europeu i el mundial.

 

En aquesta edició, el certamen va comptar amb catorze participants, sis més que al 2017, que van haver de demostrar les seves habilitats i experiència en les proves de decantació, tast, maridatge, estil i idioma, entre altres. El concurs va començar a les 9 del matí i es va allargar fins a les 8 del vespre.

 

Premi al tercer intent

 

Aquest no és el primer guardó que obté Ferran Vila com a sommelier. L’any 2004 va ser 3r sommelier de Catalunya, l’any 2016 va quedar 4t i l’any passat va tornar a quedar 3r. Vila ha explicat que del 2005 al 2016 no s’havia pogut presentar al concurs perquè durant aquests anys ha estat President de l’Associació de Sommeliers de Girona.

 

Sommelier del restaurant A Tempo

 

El Millor Sommelier de Catalunya deixarà el restaurant La Banyeta i s'incorporarà pròximament al nou restaurant A Tempo, a Sant Julià de Ramis, del xef amb tres estrelles Michelin Jordi Cruz.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text