Gastronomia

Palol de Revardit

El sommelier del restaurant La Banyeta, Ferran Vila, segon al Campionat d’Espanya de Sommeliers

Ràdio Banyoles

Divendres 23 de gener 2009 · 11:40

El sommelier del restaurant La Banyeta de Palol de Revardit, Ferran Vila, ha aconseguit la segona posició al Campionat d'Espanya de Sommeliers - Trofeu Custodio López Zamarra. El concurs es va celebrar dimecres en el marc de Madrid Fusión, la fira internacional de gastronomia.

Ferran Vila ha aconseguit la segona posició d'entre la vintena de sommeliers de tot l'Estat que han participat al Campionat d'Espanya. La cita es va celebrar dimecres a Madrid, i constava de tres proves. La primera era teòrica, i els cinc millors sommeliers d'aquesta es van classificar per a la part pràctica del campionat, on van haver de fer una decantació i servei d'un vi negre per a deu persones i un tast d'un vi negre a cegues. Els dos millors sommeliers d'aquesta prova, entre ells Ferran Vila, es van classificar per la final del campionat. El mateix Vila ha explicat que l'última prova va consistir en un tast complet, amb la decantació i servei d'un vi negre i maridatge de dos plats presents a "Madrid Fusión".

El sommelier del restaurant La Banyeta s'ha mostrat il·lusionat per la segona posició en un dels cinc Campionats més importants de l'estat. Ferran Vila ha destacat que guardons com aquest, segons ell, et permeten conèixer gent i estimulen a saber més del món del vi.

Aquesta és la primera vegada que el sommelier Ferran Vila participava al Campionat Nacional de Sommeliers - Trofeu Custodio López Zamarra. L'any 2006 va aconseguir la 3a posició de Catalunya en el campionat de l'Associació Espanyola de Sommeliers i també ha participat en altres concursos a La Rioja i Màlaga. Com a segon classificat, el sommelier de La Banyeta podrà visitar la Fira Nacional del Vi que se celebra a Ciudad Real.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text