A l’antiga vil·la romana de Vilauba, primer, i posteriorment al conjunt de Miànigues, es va iniciar fa 2.000 anys el cultiu de vinya, que no es va aturar fins a finals del segle XIX amb l’aparició de la fil·loxera. Amb la idea de recuperar aquesta activitat, el Celler Sant Llop de Miànigues ha posat en marxa un projecte que recupera aquest cultiu a la comarca, donant a conèixer un producte que manté una relació directa amb la zona on es produeix.
En un acte amb empresaris i representants del sector, aquest dilluns s’ha presentat els fruits de la primera etapa de treball, 4.800 ampolles de vi negre i vi rosat “La Milla XI”. El nom que s’ha donat a aquest vi fa referència a la pedra mil·liar que assenyalava el punt exacte en el qual estava ubicat en l’antiga via romana que connectava Girona amb Santa Pau.
El tècnic del Celler Sant Llop, Xavi Cornejo, destaca que la particularitat del projecte és que segueix la traça i dona continuïtat a una activitat de més de vint segles d’existència al territori, en un enclavament òptim.