
L’establiment banyolí, situat al passeig de la Indústria, està regentat pel xef Pere Arpa i la sommelier Montse Lao, que asseguren que continuaran treballant com fins ara, apostant per la proximitat i la qualitat.
Aquest dimecres la Guia Michelin ha donat a conèixer les estrelles que ha atorgat als restaurants per l’any 2016 i, entre les pèrdues, s’hi troba el restaurant Ca l’Arpa de Banyoles.
L’establiment banyolí, regentat pel xef Pere Arpa i la seva dona, la sommelier Montse Lao, tenia una estrella Michelin des de l’any 2006. De fet, aquell any, el restaurant guardonat va ser el Rebost d’en Pere, que l’any 2008 es va traslladar a l’edifici actual, al passeig de la Indústria, on van obrir l’hotel restaurant Ca l’Arpa, de 4 estrelles.
Pere Arpa aposta per seguir fent cuina propera i de qualitat
En declaracions a aquesta emissora, el xef Pere Arpa ha assegurat que no s’esperaven perdre la distinció, ja que la percepció de la feina feta és positiva. Tot i això, s’ha mostrat orgullós d’haver tingut aquest reconeixement durant 9 anys i amb ganes de continuar treballant per millorar.
Arpa no sap quins són els criteris que ha valorat la guia per no incloure’ls aquest any entre els restaurants amb estrella Michelin, però ha assegurat que continuaran treballant en la mateixa línia que els ha caracteritzat fins avui, fent una cuina propera, exigent i de qualitat.
13 estrelles gironines
A les comarques gironines, es mantenen 13 estrelles Michelin: la que perd el restaurant Ca l’Arpa de Banyoles queda compensada amb la primera estrella que aconsegueix l’Empòrium de Castelló d’Empúries.
La resta de restaurants gironins amb estrella Michelin són El Celler de Can Roca de Girona, amb tres; el Miramar de Llançà i les Cols d’Olot, amb dues; i Casamar (Llafranc), Ca l’Enric (La Vall de Bianya), La cuina de Can Simon (Tossa de Mar), Bo.tic (Corçà), Massana (Girona), Fonda Xesc (Gombrèn), Els Tinars (Llagostera), Les Magnòlies (Arbúcies), i Els Brancs (Roses), amb una estrella Michelin.