TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Entre les inversions, destaca la rehabilitació de l’edifici de Cal Metge.

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema
27/11/2020

La venda d’un terreny al polígon fa pujar un 80% el pressupost de Cornellà pel 2021, de 4 milions d'euros

Arxius d'audio:

 
  •  27/11/2020

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

Els beneficis de la venda es destinaran en gran part a la rehabilitació de l’edifici de Cal Metge. També es destina una partida per pal·liar els efectes de la pandèmia al municipi.

 

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha aprovat un pressupost pel 2021 que puja a 4 milions d’euros, un 79,8% més que el del 2020, que va ser de 2 milions 258 mil euros. Aquest notable increment es deu, principalment, a la venda per part del consistori d’un terreny municipal al polígon industrial, per valor d’1.335.000 euros.

 

El regidor d’Hisenda, Josep Massanella, va detallar al ple de dilluns que pel 2021 també es preveu una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat per a la construcció del nou vial entre el polígon i la carretera de Corts, per valor de 339.000 euros. Aquesta previsió d’ingrés també contribueix al notable increment del pressupost municipal de l’any vinent.

 

Rehabilitació de Cal Metge, principal inversió

 

Els ingressos obtinguts de la venda de la parcel·la es destinaran, en gran part, a la millora i l’asfaltatge dels carrers de l’entrada al municipi pel polígon industrial (330.000 euros), i també a la rehabilitació de l’edifici de Cal Metge (945.000 euros). Ubicat a la plaça del Maig, l’objectiu és convertir-lo en un centre on es duran a terme activitats culturals i també acollirà la nova llar dels jubilats.

 

En el capítol d’inversions també destaquen, entre altres, els 70.000 euros previstos en asfaltatges, o els 46.000 euros que es destinaran a solucionar els problemes en el clavegueram.

 

Els pressupostos també incrementen les partides d’acció i ajuda social i de servei a les persones. En aquest sentit, el consistori treballa per destinar part del fons extraordinari de cooperació local de la Generalitat a accions per pal·liar els efectes de la pandèmia al municipi. Pel que fa a despeses corrents, també s’incrementen les subvencions per a entitats i associacions, amb una partida de 108.000 euros.

 

Massanella destaca que és un pressupost “equilibrat, realista i contingut en la despesa”, i subratlla que l’any 2022 s’acabarà de liquidar el deute actual del consistori.

 

Vot en contra de l’oposició

 

El pressupost de Cornellà per al 2021 es va aprovar dilluns en un ple telemàtic extraordinari, amb el vot en contra de l’oposició, de Compromís per Cornellà. La seva portaveu, Teresa Castanyer, ha lamentat la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern i el poc temps que han tingut per treballar-hi. També constata que, si bé “en molts aspectes podrien estar-hi d’acord”, els pressupostos no inclouen cap dels objectius del seu programa electoral.

 

Tot i que considera “absolutament necessàries” algunes de les inversions, Compromís hauria prioritzat la construcció d’una xarxa de carrils bici entre els diferents pobles de Cornellà. Per altra banda, Castanyer també considera que no estan ben resoltes les mesures extraordinàries per la situació de pandèmia, i destaca que part de l’increment del pressupost es deu a l’augment de l’impost d’activitats econòmiques i l’ICIO aplicats.

TAGS: pressupost, metge

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)