TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 28 de novembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

El baixant de plaça

i després...12:00 "La vaca flaca"/ properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY
Hora inicial
11:00

Hora final
12:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S’ha executat la primera fase de renovació de l’arbrat.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
29/10/2020

El Pla Director del Parc de la Draga de Banyoles completa la primera fase d’obres

Arxius d'audio:

 
  •  29/10/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

S’ha adequat el carril per a bicicletes fins al passeig principal i s’han fet millores a la xarxa de reg. Els treballs han tingut un cost de 200.000 € i es preveu que continuïn l’any vinent amb una nova fase.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha finalitzat les actuacions previstes en la primera fase d’execució del nou Pla Director del Parc de la Draga. Els treballs, que han suposat una inversió de més de 200.000 €, han inclòs, entre altres actuacions, l’adequació del carril per a bicicletes fins al passeig principal del parc, pavimentació dels camins de sauló o substitucions d’arbrat. La inversió més important ha estat la reforma del parc infantil, valorada en 166.000 euros.

 

Pel que fa a la xarxa de reg automàtic, les actuacions s’han centrat a remodelar la canonada de distribució del sector oest, s’han canviat els col·lectors i les electrovàlvules, actualment obsoletes, per permetre de nou el control automatitzat del reg d’aquest sector. Amb aquesta intervenció, que ha tingut un cost de 23.000 €, s’ha aconseguit la centralització total del sistema de reg en el punt de control que es va crear el 2016.

 

Substitució de pollancres

 

Dins aquesta primera fase, també s’ha completat l’adequació del tram del carril per a bicicletes entre el Club Natació Banyoles i el passeig central, valorades en 9.900 euros. I, per altra banda, s’ha executat la primera fase de renovació de l’arbrat amb la substitució de dues files de pollancres al sector oest, que s’han replantat recuperant el projecte original.

 

El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Albert Tubert, ha explicat que l’actuació té com a objectiu reduir els riscos de fractura i caiguda d’uns arbres que ja havien arribat al final del seu cicle de vida.

 

Dins aquesta primera fase del pla també s’han millorat i s’han adequat paviments de sauló, amb una inversió de 7.118 euros. Fins a finals d’any, està previst substituir dues fileres més d’arbrat, pressupostat en més de 14.000 euros; i l’arranjament de fustes del pont de la bassa, valorat en més de 1.100 euros. També es millorarà paisatgísticament un dels espais de prat amb la incorporació de plantes de flor autòctones, amb una actuació prevista de més de 1.700 euros.

 

Dragat i neteja de la bassa central el 2021

 

De cara al 2021, la previsió és completar l’execució de les actuacions previstes amb el buidatge, dragat i neteja de la bassa central, la reparació d’un mur que està enfonsat i la substitució de dues fileres més d’arbrat.

 

El nou Pla Director del Parc de la Draga es va aprovar amb l’objectiu de mantenir tots els elements que conformen el parc, evitant-ne la degradació. Es tracta d’un espai urbà de 10,4 hectàrees, construït en el context previ als Jocs Olímpics de 1992, i molt utilitzat pels banyolins i banyolines. Un cop completades totes les actuacions que preveu el Pla, s’hauran invertit més de 270.000 euros al parc de la Draga en el marc del Pla Director.

TAGS: pla, director, Draga

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h