TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La compra de Mobles Tarradas s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
01/10/2020

L’Ajuntament de Banyoles compra l’edifici de Mobles Tarradas per 900.000 euros, que pagarà en quatre anys

Arxius d'audio:

 
  •  01/10/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’oposició hi vota en contra, qüestionant que l’equip de govern inverteixi en compra de patrimoni sense un ús definit prèviament.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dimecres ha aprovat definitivament la compra de l’edifici de Mobles Tarradas, entre els carrers Jacint Verdaguer i Divina Pastora de Banyoles. Concretament, segons ha transcendit al ple, l’immoble s’ha adquirit per un valor de 900.000 euros, que s’entregaran en quotes de 225.000 euros en quatre terminis, fins al 2023.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha agraït la bona entesa amb la propietat en acordar aquest valor a la baixa i a terminis, ja que el preu de venda inicial era d’1,2 MEUR. Noguer ha reiterat que es tracta d’un equipament cèntric i que és una compra “estratègica” de futur per no deixar perdre l’oportunitat de recuperar un edifici característic com a patrimoni de la ciutat, igual com es va fer recentment amb la compra de Can Tomàs Teixidor, a la plaça Major. Pel que fa a l’ús de l’edifici, l’alcalde ha detallat que primer s’ha fet l’adquisició i després s’haurà de definir quina utilitat es dóna a l’immoble, en funció de les necessitats del moment.

 

L’aprovació d’aquest dilluns al ple és el pas definitiu per la compra de l’edifici després d’un periple de tràmits administratius des de l’abril de 2019, quan l’equip de govern va anunciar que havia iniciat el procés per adquirir l’immoble. El juliol de l’any passat es va fer una modificació d’usos perquè l’edifici pogués acollir un equipament públic; que es va aprovar provisionalment al Text Refós del Pla General el novembre de l’any passat.

 

L'oposició, en contra

 

En totes aquestes ocasions que el projecte ha passat per ple, l’oposició s’hi ha manifestat en contra. ERC - JxBny, Sumem Banyoles i Convivència i Progrés coincideixen que, prèviament a la compra, caldria definir els usos i els objectius concrets a què es vol destinar l’edifici.

 

Pel portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, el que té valor estratègic no és la compra en sí sinó l’ús que es vulgui donar a l’edifici, en aquest sentit, considera que l’equip de govern “comença coix” en aquest projecte. També creu que una despesa com aquesta és “inadequada” en el moment actual.

 

En la mateixa línia, la regidora de Sumem Banyoles Jana Soteras ha expressat la preocupació del grup pel cost d’aquest edifici i, pel que fa a l’ús, ha llançat una proposta a l’equip de govern perquè ho destini a entitats sense espai.

 

Pel portaveu d’ERC - Junts per Banyoles, Jaume Butinyà, la manca d’uns objectius clars, l’elevat cost de rehabilitació i la falta de terminis són alguns dels motius pels quals s’oposen a la compra de Can Tarradas.

 

Compra anunciada en campanya electoral

 

En el debat al ple d’aquest punt els diferents grups han recriminat a l’equip de govern que anunciés la compra de l’immoble en campanya electoral, tot i que l’edifici no s’ha comprat efectivament fins ara. L’alcalde ha respost que la idea era adquirir-lo l’any 2019, però la Generalitat va demanar canviar els usos de l’immoble abans de comprar-lo.

 

La compra de Mobles Tarradas s’ha acabat aprovant només amb els vots a favor de l’equip de govern, de JxCAT.

TAGS: Tarradas

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00