TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els treballs van començar a finals de 2019 i es van reprendre el maig passat.

Publicitat

Educació » Equipaments    + d'aquest tema
16/09/2020

L’institut Brugulat arrenca el seu curs més atípic enmig de les obres d’ampliació i la pandèmia de Covid-19

Arxius d'audio:

 
  •  16/09/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Ja s’ha acabat la reforma d'una part de l’edifici actual i els treballs, que avancen segons els terminis previstos, se centren ara en la nova ala.

 

Igual que la resta de centres educatius, l’Institut Josep Brugulat de Banyoles ha iniciat les classes aquest dilluns amb les mesures adoptades per la pandèmia de Covid-19 però amb la dificultat afegida d’haver de conviure amb les obres d’ampliació del centre.

 

Els treballs van començar a finals de 2019 i es van reprendre el maig passat, després de dos mesos parats a causa del confinament. El fet que el darrer trimestre del curs passat no hi hagués moviment d’alumnes i professors va fer que es pogués treballar més còmodament i avançar en les obres. El director del Brugulat, Rafel Juanola, ha detallat que els treballs se centren actualment en la part nova, amb la construcció d’una nova ala, i avancen segons els terminis previstos.

 

Inici de curs “mogut”

 

Les obres d’ampliació coincideixen amb les mesures de seguretat, distància i higiene establertes per minimitzar els contagis de Covid-19, seguint els protocols de Salut. El director del centre admet que amb tot plegat ha sigut un inici de curs “mogut”, però assegura que molts dels canvis aplicats ja s’han fet pensant en un futur. Pel que fa a les entrades i sortides, ha explicat que s’estan desenvolupant amb normalitat i sense incidències, i que aquests primers dies han de servir per anar ajustant els protocols per traslladar-los “del paper a la pràctica”.

 

Conscienciar els joves

 

Rafel Juanola assegura que aquest serà un curs canviant, i que ja estan preparats per combinar classes presencials amb telemàtiques en cas de confinament de grups. També caldrà ajustar els aplicatius per a una comunicació fluida amb el CAP en cas de detectar positius; i, per altra banda, el professorat haurà de fer una tasca pedagògica molt important, conscienciant els alumnes de la importància de mantenir els protocols de seguretat, també fora del centre.

 

L’Institut Josep Brugulat de Banyoles és un dels tres centres de secundària públics de la ciutat, i acull aquest curs prop de 900 alumnes.

TAGS: Brugulat

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00