TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 25 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les instal·lacions actuals de la Fundació Mona són a Riudellots de la Selva.

Publicitat

Medi Ambient » Medi ambient    + d'aquest tema
15/09/2020

La Fundació Mona descarta els terrenys inicials de Porqueres però estudia alternatives al Pla de l'Estany

Arxius d'audio:

 
  •  15/09/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’espai que la Fundació Lluís Coromina els va cedir a les costes de Mata no reuneixen les condicions tècniques necessàries.

 

La Fundació Mona havia de traslladar-se al Pla de l’Estany a principis d’aquest any. Ja fa uns mesos, però, des del centre de recuperació de primats van anunciar que finalment el trasllat no es faria ni en els terminis ni en l'espai previst inicialment.

 

La directora de la Fundació, Olga Feliu, ha explicat que els terrenys cedits per la Fundació Lluís Coromina, ubicats a les Costes de Mata, no reunien les condicions tècniques necessàries, sobretot pel que fa a la instal·lació dels ximpanzés, que necessiten un espai ampli i pla. Feliu ha detallat que per poder aprofitar els terrenys havien de fer-hi una inversió per sobre de les seves possibilitats i que, lamentablement, van haver de renunciar-hi.

 

Les instal·lacions actuals de la Fundació Mona, ubicades a Riudellots de la Selva, han quedat petites i no proporcionen l’espai ni la flexibilitat per acceptar nous casos de primats. A més, des de fa uns anys la nova normativa de l’ACA els impedeix ampliar els espais, i ja fa temps que busquen una nova ubicació.

 

Crida a propietaris de terrenys al Pla de l'Estany

 

Des del centre treballen ara per buscar una nova destinació, que ha de ser la definitiva, i no han descartat la comarca del Pla de l’Estany, que consideren una bona ubicació. Olga Feliu ha explicat que treballen amb un parell d’opcions més, a Cornellà i a Porqueres, però són espais massa grans i no en poden assumir el cost. Per això, ha fet una crida a propietaris de la zona que tinguin terrenys disponibles a posar-se en contacte amb el centre.

 

La Fundació Mona és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2001. L’entitat treballa amb l’objectiu d’oferir un espai a diferents espècies de primats que han patit algun tipus d’explotació. En la majoria de casos són animals que s’utilitzaven per fer espectacles de circ, però també actors de televisió o també com a mascotes.

TAGS: Mona

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h