TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Entre les mesures Sumem proposa l’augment de la senyalització vertical i horitzontal.

Publicitat

Via Pública » Mobilitat    + d'aquest tema Política » Municipal    + d'aquest tema
15/09/2020

Sumem Banyoles proposa la creació de zones i carrers escolars per millorar la seguretat entorn dels centres

Arxius d'audio:

 
  •  15/09/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La formació ha fet una anàlisi que evidencia les mancances en matèria de mobilitat que hi ha als carrers propers a les escoles.

 

Coincidint amb l’inici del curs escolar, Sumem Banyoles ha realitzat una anàlisi dels límits de velocitat i de les mesures de pacificació del trànsit entorn dels centres educatius de la ciutat i ha detectat un seguit de mancances. Per exemple, que el límit de velocitat als carrers propers o adjacents als centres educatius és de 50 km/h i no de 30 km/h o 20 km/h; o que no hi ha prou elements dissuasius a tot l’entorn més enllà de senyals de trànsit o ressalts a les proximitats de les portes d’accés als centres.

 

Sumem critica que no hi hagi un patró comú de mesures de pacificació als carrers adjacents pel que fa als límits de velocitat, la senyalització i els elements de protecció. Per això, demana una estratègia unitària i defensa que els carrers i zones escolars permetrien als conductors extremar les precaucions i estar atents en la conducció. A més, també contribuirien a fomentar els desplaçaments a peu i en bicicleta dels alumnes.

 

Entre les mesures de pacificació, proposen l’augment de la senyalització vertical i horitzontal. També proposen la limitació de la velocitat als 30 km/h en el cas de la zona escolar i dels 20 km/h als carrers escolars, així com elements reductors de la velocitat i elements de protecció com ara pilones o tanques.

 

L’estudi, que Sumem ha fet arribar a l’equip de govern, també especifica quines vies haurien de ser catalogades com a zona escolar i quins com a carrers escolars.

TAGS: Sumem, carril

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h