TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les carpes tenen un disseny renovat i més acolorit a càrrec de Martirià Pagès.

Publicitat

Urbanisme » Urbanisme    + d'aquest tema
13/08/2020

La rotonda de Triops recupera les carpes ornamentals dos anys després

Arxius d'audio:

 
  •  13/08/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les figures van ser furtades per primera vegada al cap de pocs dies d’inaugurar la remodelació del giratori, l’estiu del 2018. Ara s’hi intervé per quarta vegada amb uns ancoratges més forts.


La rotonda de l’entrada nord de Banyoles, a l’altura del gimnàs Triops, ha recuperat els peixos decoratius. Els elements ornamentals tornen a estar tots col·locats al giratori, després de ser furtats fins a tres ocasions. Aquesta vegada s’hi han instal·lat amb uns ancoratges encara més forts i amb un disseny renovat i més acolorit a càrrec de Martirià Pagès.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat als mitjans que després dels robatoris, el consistori va demanar a la mateixa empresa si podia fer més peixos però amb ancoratges més resistents i de materials més econòmics. Paral·lelament, es mirarà d’esbrinar qui hi ha darrere els furts, si es tornen a repetir.

 

Noguer ha lamentat que s’hagi hagut d’arribar a implementar mètodes de seguretat per un element ornamental en una rotonda de Banyoles. En aquest sentit, ha fet una crida a la població perquè es respecti l’ornamentació.


El primer robatori va tenir lloc durant la revetlla de Sant Joan de l’any 2018, just després de la inauguració de la remodelació. Concretament, en aquell moment es van endur cinc peixos dels nou que hi ha en total, tres dels quals es van poder recuperar al cap de poc però els altres dos es van haver de fer de nou. El novembre les figures en forma de peix es van tornar a instal·lar, però només van durar una nit, ja que l’endemà en tornaven a faltar un parell. Aleshores es va fer l'última intervenció de recol·locació, amb uns ancoratges més forts. Tanmateix, els peixos van anar desapareixent i fins aquest estiu no s’hi ha tornat a intervenir.

TAGS: Rotonda, Triops

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h