TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Una de les propostes de Sumem Banyoles.

Publicitat

Mobilitat » Mobilitat    + d'aquest tema
06/08/2020

Sumem Banyoles proposa dedicar dos carrils per bicicleta al passeig de la Indústria

Arxius d'audio:

 
  •  06/08/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El grup polític considera que el model provisional que s’executa és perillós per ciclistes i ha fet arribar a l’equip de govern un informe del RACC que el desaconsella.

 

Des del mes de juny, el passeig de la Indústria té un carril bici provisional que s’habilita a l’aparcament esquerre de divendres a dimarts. Es tracta d’una proposta sorgida de la Taula de la Mobilitat, i que hi ha de permetre el trànsit de bicicletes bidireccional. Aquest carril, a més, té una importància estratègica: permet connectar amb el carril bici del passeig Mossèn Lluís Constans, que duu a la plaça dels Països Catalans i al front d’Estany.

 

Tanmateix, el format de carril bici escollit pel tram del passeig de la Indústria no ha generat consens a l’Ajuntament de Banyoles. Sumem Banyoles considera que la proposta provisional pot millorar, tant pel que fa a la seguretat com pel que fa a la facilitat de circulació.

 

Un informe del RACC desaconsella el model actual

 

La formació local hi detecta mancances greus en seguretat a l’hora de travessar en bici el carrer. Així, ha fet arribar a l’equip de govern un informe del Reial Automòbil Club de Catalunya en què es desaconsella els carrils bidireccionals perquè, en les interseccions, cal envair el carril contrari i això pot causar accidents que, tractant-se de ciclistes, poden ser greus.

 

Al darrer ple de l’Ajuntament, el regidor de Sumem Non Casadevall va exposar la disconformitat amb el model actual i va proposar de fer-hi al dos carrils bicis segregats: un de pujada i un altre de baixada. Casadevall va demanar seriositat i rigorositat al consistori, ja que es tracta de seguretat viària.

 

Carril de pujada a la dreta, i alternatives pel trànsit de baixada

 

Sumem Banyoles ha proposat quatre models diferents per facilitar el trànsit de bicicletes i que funcionin amb un carril bici segregat. Una mesura que consideren que caldria implantar és dedicar el carril de l’esquerra, actualment en funcionament els caps de setmana, a la direcció de pujada, contrària al sentit de la circulació dels motoritzats.

 

A partir d’aquí, proposen diverses alternatives per les bicicletes que vagin en el mateix sentit que els cotxes: se’ls pot dedicar un carril segregat a la banda dreta o, també, se’ls pot fer confluir amb el trànsit motoritzat però limitant la velocitat màxima a 30 km/h.

 

Sumem ha presentat les propostes a la Taula de la Mobilitat

 

La formació ha presentat aquestes propostes a la Taula de Mobilitat, reunida aquesta setmana, i confia que serveixin per millorar el model actual. També anima l’equip de govern a concretar el projecte de carril bici de forma més definitiva, útil i còmode.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00