TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les excavacions han començat aquest dilluns 3 d’agost.

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
06/08/2020

Tornen les excavacions a la cova Mollet III de Serinyà amb un grup d’arqueòlegs reduït i distància

Arxius d'audio:

 
  •  06/08/2020

 

Serinyà    + d'aquesta zona

 

La campanya d’enguany a les coves comença tard però s’allargarà fins a l’octubre i se centrarà en fer una prospecció dels nivells de la cova des dels límits.

 

Aquesta setmana s’han reprès les excavacions arqueològiques al jaciment de Mollet III, al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. La campanya començava habitualment el mes de juliol, però aquest any s’ha posat en marxa el dilluns 3 d’agost i s’allargarà fins al mes d’octubre, més enllà del període habitual.


Aquest any el Covid-19 ha forçat alguns canvis en la campanya: si fins ara solien treballar-hi una vintena d’arqueòlegs, aquest any en són només vuit. A més, els professionals han de treballar amb distància de seguretat i no poden compartir les eines.


Segons ha explicat una de les arqueòlogues, Neus Coromina, aquests condicionants han fet decidir l’equip per excavar els límits de la cova, on es pot treballar mantenint les distàncies de seguretat. L’objectiu de la campanya serà, doncs, fer una prospecció de la seqüència dels diversos nivells de la cova i acabar d’anivellar les restes del nivell gravetià, del paleolític superior, que s’ha estat excavant fins ara.


Primeres restes: cargols perforats ornamentals i fauna

 

Coromina ha explicat que un cop s’hagi acabat d’explorar el nivell gravetià o del paleolític superior (des de fa 40.000 anys a 10.000 anys) les tasques continuaran amb el nivell mosterià, de l’època dels neandertals (des de fa 400.000 anys a 40.000). Amb quatre dies d’excavacions els arqueòlegs ja han trobat peces dels diversos nivells: quatre cargols perforats ornamentals i algunes restes de fauna més antiga, com una dent de hiena, cavall o d’os de les cavernes.


Les excavacions han començat aquest dilluns 3 d’agost i s’allargaran fins al 3 d’octubre, i a més de Mollet III també està previst excavar a l’Arbreda i la cova d’en Pau.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Puntuals

Divendres de 19h a 20h