TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 20 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Ja han començat les obres d'instal·lació d’un semàfor a la carretera c-150a.

Publicitat

Mobilitat » Mobilitat    + d'aquest tema
03/08/2020

Instal·len un semàfor davant de Xocolates Torras per facilitar el pas de vianants i bicicletes

Arxius d'audio:

 
  •  03/08/2020

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

És la solució adoptada pel Departament de Territori per solucionar els problemes de mobilitat en aquest punt, descartant la construcció d’una rotonda.

 

La setmana passada va començar la instal·lació d’un semàfor a la carretera c-150a, davant de l’empresa Xocolates Torras, al terme municipal de Cornellà del Terri. Es tracta d’un punt delicat on al llarg dels anys hi ha hagut diversos accidents, alguns mortals. L’Ajuntament de Cornellà ja fa anys que demanava una millora en aquesta zona, on conflueixen la carretera principal, amb un carril per sentit i el que permet incorporar-se a la carretera d’Orriols, l’empresa Can Callís, Xocolates Torras, un carril per a bicicletes i dues parades de transport públic.

 

Per solucionar les mancances a la zona, la Generalitat, titular de la carretera, ha tirat endavant la instal·lació d’un pas de vianants i un semàfor amb polsador per permetre el pas de persones a peu i ciclistes que vulguin travessar la carretera. L’alcalde, Salvador Coll, ha detallat que es tracta d’una reclamació de molts veïns, sobretot del nucli de Corts, i que servirà per millorar la seguretat. El semàfor només s’activarà quan els usuaris utilitzin el pulsador per parar el trànsit.

 

Estudi de mobilitat

 

La instal·lació del semàfor és fruit d’un estudi de mobilitat d’aquest tram elaborat pel Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat arran de la demanda continuada de l’ajuntament per millorar la seguretat de la zona. Entre les possibilitats plantejades, s’havia projectat la construcció d’una rotonda, que amb la instal·lació del semàfor queda descartada.

 

Es preveu que la instal·lació del semàfor s’allargui unes setmanes i entri en funcionament abans d’acabar l’estiu.

TAGS: semàfor

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00