TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Vianants passejant a la Fira la Ramona, al front d'Estany. F: @AjBanyoles.

Publicitat

Via Pública » Mobilitat    + d'aquest tema
14/07/2020

Banyoles mantindrà el front d’Estany per a vianants i bicicletes els caps de setmana fins a finals de juliol

Arxius d'audio:

 
  •  14/07/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La Taula de la Mobilitat ha acordat la mesura, que es va posar en marxa a principis de juliol com a prova pilot. També s’ampliarà l’horari del carril bici al passeig de la Indústria.

La conversió en zona de vianants del front d’Estany els caps de setmana es mantindrà tot el juliol. Així ho ha acordat la Taula per la Mobilitat, formada per representants dels diferents grups municipals, a la reunió de balanç de les dues primeres setmanes d’aplicació de la mesura. Concretament, els dos primers caps de setmana de juliol s’ha restringit la circulació de vehicles a dos trams del passeig Lluís Marià Vidal i Darder, prioritzant el pas de vianants i ciclistes. La valoració també és positiva pels mateixos usuaris, segons les enquestes a peu de carrer que es van fer a veïns, vianants, establiments comercials i visitants. Segons les dades recollides, el 92% del més d’un centenar de persones enquestades aprova la mesura.

 

El regidor de Mobilitat, Lluís Costabella, ha explicat que tenint en compte aquesta acollida, han decidit allargar la prova pilot durant dos caps de setmana més i després es farà una nova valoració, amb les dades també d’una segona enquesta.

 

La prova pilot es fa en el tram del passeig Lluís Marià Vidal que va des del carrer Prior Agustí fins al passeig Mossèn Constans, i en el tram del passeig Darder, entre el mateix passeig Mossèn Constans i el carrer Pintor Winthuysen. Des de les 8 del matí de dissabte fins a la mitjanit de diumenge, la circulació està restringida a bicicletes i vianants, i només hi poden accedir amb cotxe els veïns.

 

El carril bici del passeig de la Indústria, també entre setmana

 

Paral·lelament, durant el cap de setmana passat també es va senyalitzat un carril per a bicicletes al passeig de la Indústria, que es mantindrà també durant tot el juliol. La Taula de Mobilitat també ha consensuat aquesta mesura, que a partir d’aquesta setmana ampliarà els horaris. Concretament, el carril s’habilitarà de les 3 de la tarda del divendres fins a les 3 de la tarda del dimarts. Lluís Costabella ha explicat que s’ha ampliat la mesura a dies feiners per valorar la utilització d’aquest carril més enllà del cap de setmana.

 

Estudi per pacificar el carrer Sant Martirirà

 

Finalment, l’Ajuntament també ha encarregat un estudi de mobilitat al carrer Sant Martirià per avaluar la possible implantació de mesures per pacificar el trànsit de vehicles en aquesta zona.

TAGS: front, estany, vianants, carril, bici, indústria

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Primer dissabte de mes