TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El servei de Càritas ha comptat amb una trentena de voluntaris.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
09/07/2020

Els serveis educatius de Càritas Pla de l’Estany tanquen el curs atenent 101 alumnes

Arxius d'audio:

 
  •  09/07/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Tot i les dificultats dels últims mesos, la quinzena d’estudiants de 4t d’ESO del servei han passat curs i continuaran estudiant.

 

Els serveis educatius de Càritas Pla de l’Estany han atès el curs 2019/2020 58 nens i nenes de primària i 43 nois i noies de secundària. Es tracta d’espais de treball per garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació de tots els infants, comptant amb la participació de les famílies i de l’entorn educatiu. Es duen a terme a través del Servei d'Intervenció Educativa (SIE) a primària i el Projecte d'Acompanyament a l'Escolaritat (PAE) a secundària, que atenen alumnes de Banyoles, Cornellà del Terri i Porqueres.

 

En total han estat 101 alumnes i destaquen els 15 de 4t d’ESO que han acudit al servei. Tal com explica la vicepresidenta de Càritas, Núria Carreras, tots han passat curs i continuaran estudiant l’any vinent, dos fent el batxillerat i els altres fent diversos cicles formatius a Banyoles i fora de la comarca.


El confinament ha provocat moltes més dificultats perquè molts dels alumnes no han tingut a mà eines, espais a casa o accés a internet per continuar treballant a distància. Per això Càritas assegura que “encara té més rellevància l’esforç d’aquests alumnes”.

 

Una trentena de voluntaris

 

Els serveis educatius de Càritas Pla de l’Estany han comptat amb la implicació de 30 voluntaris i la tasca de les 4 tècniques que s’han coordinat amb els centres educatius, els serveis socials i amb la Fundació Heka, que coordina el programa d’ajuts CaixaProinfància a la comarca. Durant el confinament també han fet suport emocional i acadèmic als infants, als joves i a les seves famílies a través de trucades, missatges i videotrucades.

 

Des de Càritas asseguren que, ara més que mai, “són necessaris mecanismes de suport a les persones amb risc d’exclusió social” per combatre la desigualtat, l’escletxa digital i la precarietat laboral de moltes persones. En aquest sentit afirmen que “l’educació és el primer pas per tenir millors expectatives personals i laborals” i és per això que els serveis educatius són una de les prioritats de Càritas. En aquest sentit l’entitat fa una crida permanent a la ciutadania perquè, qui pugui, es faci soci.

TAGS: Càritas

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)