TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'escola bressol El Casalet està situada a l'edifici de l'ajuntament.

Publicitat

Educació » Escola Bressol    + d'aquest tema
08/07/2020

L’Ajuntament de Serinyà manté oberta l’escola bressol El Casalet tot i la baixa inscripció

Arxius d'audio:

 
  •  08/07/2020

 

Serinyà    + d'aquesta zona

 

Només hi acudeixen 7 dels 21 nens d’entre 1 i 2 anys empadronats al poble i el consistori, que ha de finançar les pèrdues, es planteja el futur de l’equipament.

 

L’Ajuntament de Serinyà ha posat sobre la taula la situació que viu l’escola bressol municipal El Casalet, amb molt pocs infants inscrits. En un comunicat emès pel consistori, l’equip de govern assegura que aposta per l’equipament i assegura que seguirà obert el curs 2020-21.

 

Tot i això, l’Ajuntament creu que és el moment que els veïns del municipi es plantegin la necessitat d’aquest servei. En aquests moments només hi ha inscrits 7 nens (6 de Serinyà) dels 21 que hi ha segons el padró municipal. L’alcalde, Josep Antoni Ramon, lamenta aquesta situació, ja que l’escola bressol representa una despesa econòmica important pel consistori.

 

Un esforç econòmic per l'Ajuntament

 

En el comunicat emès, el consistori aposta per una escola bressol sostenible econòmicament i recorda que els últims anys ha hagut de donar suport a Daus de Colors, l’empresa que gestiona l’escola bressol, per exemple, deixant de cobrar el cànon de 6.000 € que correspon a les despeses de manteniment, neteja i consums. A més, el curs passat l’Ajuntament va fer una aportació mensual extraordinària de 2.000 € per compensar la baixada d’ingressos de l’empresa concessionària a causa del poc nombre de nens inscrits. Una situació que no sembla que canviarà a curt termini.

 

Debatre el futur d'El Casalet a mitjà termini

 

L’alcalde considera que l’escola bressol és un servei important, però si la població no l’utilitza “potser no és tan necessari”. Tot i que s’havien plantejat tancar temporalment el servei aquest curs per replantejar-lo, finalment es posposarà el debat i aquest any de moment s’oferirà el servei.

 

El comunicat del consistori acaba recordant que atendre el primer cicle de l’educació infantil no és una competència exigible a l’Ajuntament. Tot i això, assegura que l’equip de govern creu en una escola bressol com un espai per integrar els nens i les famílies en la vida local. Per això, ha decidit posar sobre la taula el futur a mitjà termini de l’escola a debat entre els veïns de Serinyà.

TAGS: casalet, serinyà, bressol

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)