TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Centre d’Estudis Comarcals es traslladarà al Tint, un cop acabades les obres.

Publicitat

Cultura » Equipaments    + d'aquest tema
30/06/2020

Han començat les obres de reforma i millora de l’edifici del Tint de Banyoles amb un pressupost de 115 mil €

Arxius d'audio:

 
  •  30/06/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Se substituirà la coberta, retirant peces d’uralita, i es condicionarà la primera planta com a seu del Centre d’Estudis Comarcals.

 

A principis del mes de juny van començar les obres de reforma i millora de l’edifici del Tint, que s’allargaran uns tres mesos. Els treballs permetran condicionar l’edifici com a nova seu del Centre d’Estudis Comarcals a la primera planta, a més de millorar la sala polivalent d’ús compartit de la planta baixa.

 

Les obres, que tenen un pressupost de 115.900 €, renovaran tota la coberta de l’edifici, pendent des de fa anys. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Cuenca, ha detallat que la substitució de la coberta inclou la retirada d’elements d’uralita que hi havia fins ara i el tractament de desamiantat. També es millorarà la climatització i la il·luminació de l’edifici i, paral·lelament s’adquirirà mobiliari per al condicionament de l’espai del Centre d’Estudis Comarcals al primer pis.

 

Seu del Centre d’Estudis

 

Una vegada completades les obres de millora serà el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) qui gestionarà la Llotja del Tint, després que l’Ajuntament i l’entitat signessin l’any passat un conveni de cessió per 50 anys. L’acord preveu que el CECB ocupi la primera planta de l’edifici, on establirà la seva seu, mentre que la planta baixa continuarà com a sala d’actes polivalent d’ús compartit.

 

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles té actualment la seva seu al primer pis del Museu Arqueològic, després que donés a la ciutat l’edifici de Can Paulí, que ha permès l’ampliació del museu. Com que la previsió és que una propera fase de les obres d’ampliació del museu afecti l’espai que ocupa actualment el Centre es va acordar el trasllat al Tint, que es farà efectiu una vegada acabades les obres.

 

El Tint

 

L’edifici del Tint, nomenat també la Llotja del Tint, és una de les poques fàbriques medievals catalanes que conserven l’estructura original. Es tracta d’un edifici gòtic civil del segle XV de 250 m² destinat al tint de robes o teixits de llana que es fabricaven a Banyoles. Des del 1971 es va recuperar com a sala d’exposicions, convertint-se en un referent cultural de l’art contemporani català. Des del 2017 l’espai està tancat com a sala d’exposicions.

TAGS: Tint

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00