TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 14 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S'ha imposat una sanció d'entre 800 i 1.000 euros a la concessionària.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
26/06/2020

El Consell Comarcal imposa una sanció a l’EDAR del Terri per l’abocament incontrolat de fa unes setmanes

Arxius d'audio:

 
  •  26/06/2020

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

L’informe que l’ens va demanar a l’empresa ha confirmat que l’incident es va produir per un error humà, i haurà d’afrontar una multa d’entre 800 i 1.000 euros.

 

A principis de juny, una avaria en una boia de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del Terri va provocar un abocament d’aigües residuals al riu. L’incident va provocar que durant més d’una hora s’aboqués fang i residus orgànics directament al Terri.

 

L’Ajuntament de Cornellà va alertar del fet al Consell, que n’és el responsable, que al mateix temps es va posar en contacte amb l’empresa concessionària. En un primer moment, des de l’empresa van informar que tot estava correcte, però després es van adonar de l’averia en la protecció d’una de les boies, que va ser el que va provocar el vessament.

 

Des del Consell es va demanar un informe detallat dels fets a la gestora de l’EDAR, que ha acabat assumint que l’incident es va produir per un error humà. El conseller de Medi Ambient de l’ens comarcal, Jordi Burch, ha explicat que per aquesta negligència s’ha imposat una sanció econòmica a l’empresa d’entre 800 i 1.000 euros, tal com s’estableix a les clàusules del contracte.

 

A banda de la sanció del propi Consell, també s’ha enviat un informe a l’ACA, que podria derivar en un altre expedient sancionador.

 

Abocament sense productes químics

 

Tot i els inconvenients de l’abocament, des del Consell ja van informar al seu moment que les aigües brutes eren fangs i matèria orgànica que van anar a parar directament al riu. Jordi Burch ha detallat que els Agents Rurals van comprovar que l’abocament no contenia productes químics ni tòxics.

 

Al darrer ple del Consell Comarcal, Sumem Banyoles va preguntar per l’incident, i va demanar que, un cop es tingui l’informe, es faci públic per garantir la màxima transparència.

TAGS: edar

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)