TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els professionals s’han centrat bàsicament en l’atenció telefònica. (F: ACN)

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
12/06/2020

L’Àrea Bàsica de Salut del Pla de l’Estany no ha detectat cap cas de Covid-19 en les últimes dues setmanes

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El CAP Banyoles ha començat a fer visites presencials, tot i que manté les consultes telefòniques, i han començat a obrir també els consultoris de Porqueres i Cornellà.

 

El personal del CAP de Banyoles, igual que a la resta del territori, ha viscut uns mesos molt intensos de lluita contra la Covid-19, una feina que no s’ha acabat però a poc a poc s’està recuperant certa normalitat.

 

La directora de l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles, Anna Fontseca, ha explicat que les darreres setmanes no s’ha detectat cap nou cas de Covid-19 a la comarca, i això ha fet que s’hagin pogut obrir consultoris que fins ara estaven tancats.

 

Concretament, en aquests moments estan oberts el CAP Banyoles i els consultoris de Porqueres, Cornellà del Terri i Mieres, que també forma part de l’Àrea Bàsica de Banyoles. En tots ells hi ha una consulta destinada exclusivament a casos de Covid-19, i s’han començat a atendre visites presencials en casos que així ho ha determinat el metge. En els consultoris més petits, es mantenen les consultes telefòniques i les visites domiciliàries.

 

Consultes en línia i videotrucades

 

Els darrers mesos, els professionals de l’EAP Banyoles han canviat completament la dinàmica de treball, que s’ha centrat bàsicament en l’atenció telefònica i les consultes en format digital (e-consultes). Un nou sistema de consulta que ha vingut per quedar-se, i que es vol complementar pròximament amb un nou sistema de videotrucades, que s’està acabant de dissenyar.

 

Famílies de la comarca participen en la prova pilot del Ministeri de Sanitat

 

Tot i que des de fa un parell de setmanes no es detecta cap nou cap de Covid-19 a la comarca, l’EAP Banyoles disposa ja de les proves PCR per fer a tots aquells pacients que puguin presentar símptomes.

 

Anna Fontseca també ha explicat que algunes famílies de Banyoles, seleccionades de forma aleatòria, han participat en la prova pilot del Ministeri de Sanitat per determinar el nivell d’immunitat contra la Covid-19.

 

La directora de l’EAP Banyoles ha acabat recordant la importància de no fer trobades en grup en cas de trobar-se malament, mantenir la distància interpersonal i fer ús de la mascareta per evitar un nou brot de coronavirus.

TAGS: CAP, covid

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dijous de 20:00 a 21:00