TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 09 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les darreres setmanes la Clínica ha anat recuperant els diferents serveis.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
11/06/2020

La Clínica Salus ha recuperat el 80% de l’activitat habitual després de setmanes de lluita contra la Covid-19

Arxius d'audio:

 
  •  11/06/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El centre ha tingut tota una planta reservada a malalts “aguts” de coronavirus derivats dels hospitals Trueta i Santa Caterina, que en aquests moments està pràcticament buida.

 

Igual com altres centres sanitaris del territori, la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles ha viscut els darrers tres mesos de treball intens contra la Covid-19. Des de l’inici de l’estat d’alarma, el centre es va posar a disposició del departament de Salut per acollir malalts de coronavirus, tancant tota una planta amb aquesta finalitat. I ja des del primer moment la Clínica va atendre pacients derivats principalment dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt.

 

En una entrevista a aquesta emissora, el gerent de la Clínica Salus, Àngel Gómez, ha explicat que en la majoria de casos eren malalts “aguts”, i es va destinar un metge internista per a tractar-los. Gómez ha detallat que tots els esforços de la Clínica s’han centrat els darrers mesos en la lluita contra la Covid-19.

 

Dos mesos i mig centrats en la lluita contra la Covid

 

Àngel Gómez ha explicat que en tot moment s’han seguit les directrius de les autoritats sanitàries, i assegura que la comunicació ha estat molt fluida. Afirma que a la Clínica s’ha disposat en tot moment dels equips de protecció individual (EPI) necessaris, i s’han pres totes les mesures de seguretat.

 

El gerent del centre reconeix que han estat uns mesos “difícils”, i que “ningú estava preparat per a una situació com aquesta”. En aquest sentit, ha agraït l’esforç i dedicació de tot el personal sanitari.

 

Segons explica Gómez, aquesta situació d’emergència sanitària s’ha allargat des de l’inici de l’estat d’alarma fins a finals de maig. Durant aquest temps els quiròfans han estat tancats, tampoc s’han fet visites externes, s’han limitat les visites de familiars i tampoc s’ha ofert el servei d’Hospital de Dia. Pel que fa a l’Hospital Sociosanitari, que acull pacients de llarga estada i convalescència, ha reduït les entrades i s’ha deixat lliure una part de la planta per si en algun moment calia acollir algun pacient no Covid d’altres centres hospitalaris.

 

Recuperació progressiva de la normalitat

 

Les darreres setmanes la Clínica ha anat recuperant els diferents serveis. Segons el gerent, en aquests moments ja no queda pràcticament cap pacient de Covid, i el centre ha recuperat el 80% de la seva activitat habitual.

 

Dilluns es posarà en marxa de nou l’Hospital de Dia amb totes les mesures, i la voluntat és que en un parell de setmanes es restableixi la normalitat a la Clínica Salus.

 

TAGS: Salus, covid, coronavirus

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)