TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
12 reisdències tenen una qualificació "verda", i només una és "taronja". (F: ICS Girona)

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
05/06/2020

12 residències geriàtriques del Pla de l’Estany són centre “verd”, sense casos de Covid, i una “taronja”

Arxius d'audio:

 
  •  05/06/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Segons dades de Salut, cap dels centres de la comarca és “vermell”, amb casos confirmats, i per això es poden començar a fer visites als residents.

 

Segons dades del Departament de Salut, 12 de les residències de gent gran del Pla de l’Estany tenen la qualificació de centre “verd”, és a dir, sense cap cas confirmat, sospitós o contacte estret de Covid-19; mentre que una residència és considerada “taronja”, ja que té baix risc perquè s’hi allotgen usuaris sospitosos pendents de confirmació diagnòstica o bé amb pocs casos que ja són asimptomàtics i en fase de resolució.

 

Al conjunt de la Regió Sanitària de Girona, 87 de les 106 residències de gent gran (el 82%) tenen la qualificació de centres “verds”. El 10,5% (10 residències) són considerades “taronges” i el 7,5% restant són “vermelles”.

 

Salut ha establert aquesta qualificació de les residències geriàtriques en vermella, taronja i verda per determinar en quines es poden començar a rebre visites de familiars, així com el retorn dels usuaris que havien passat la fase aguda de la pandèmia als seus entorns familiars.

 

Coincidint amb la fase 2, aquestes visites es poden començar a fer a totes les persones que viuen en residències considerades com a verdes on en les que tinguin un sector considerat com a net totalment sectoritzat. D’aquesta manera, les visites a les residències del Pla de l’Estany s’han generalitzat aquesta setmana.

 

Des del Departament de Salut informen que les visites poden ser d’un màxim d’una persona per resident, amb cita prèvia i amb un seguit d’especificacions com el rentat higiènic de mans, la desinfecció del calçat i l’ús de la mascareta quirúrgica o el manteniment de la distància de dos metres amb els residents, entre d’altres.

TAGS: residències, covid, coronavirus

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)