TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 09 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
(F: @emergenciaclimaticapde)

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
27/05/2020

La Plataforma d’Emergència Climàtica vol mesures per afavorir la mobilitat a peu i en bicicleta a Banyoles

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’entitat considera que la crisi sanitària ha fet evident la necessitat d’un canvi i proposa més espai per vianants i bicicletes al Front d’Estany, al passeig de la Indústria i al carrer Llibertat.

 

La Plataforma d’Emergència Climàtica del Pla de l’Estany reclama a l’Ajuntament de Banyoles que es prenguin de forma immediata mesures per facilitar i millorar la mobilitat a peu i en bicicleta al municipi. L’entitat va presentar, divendres passat, una instància arran de les recomanacions d’experts tant del món de la salut com de mobilitat urbana en la lluita contra el Covid-19.

 

Un dels membres de la Plataforma, Edgar Gómez, ha recordat en una entrevista a aquesta emissora que altres ajuntaments ja estan implementant mesures al respecte i demanen que el consistori banyolí detalli quin seguit d’accions està treballant per afavorir la mobilitat a peu i en bicicleta. Demanen que s’ordeni el trànsit al municipi donant prioritat i ampliant l’espai per a la circulació de vianants i bicicletes de forma segura. La Plataforma considera que, com a ciutat adherida a la Xarxa de ciutats per la bicicleta i a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 “seria totalment incomprensible i incoherent no sumar-se a unes sèrie d’iniciatives tan necessàries en aquest context de crisi sanitària i climàtica” que estem vivint.

 

Tres propostes concretes

 

A la instància, l’entitat proposa tres actuacions concretes que s’haurien d’implementar “de forma immediata”.D’una banda, ampliar l’espai per vianants i bicicletes al Front de l’Estany, des del Passeig Dalmau fins al CNB. En segon lloc, pacificar el trànsit del passeig de la Indústria, limitant la velocitat de vehicles a 30 km/h, habilitar un carril bici per poder circular en sentit contrari i desplaçar els estacionaments cap al centre de la via si l’amplada del carrer ho permet o bé eliminant-los de forma temporal. Per últim, també proposen pacificar el trànsit al carrer Llibertat al seu pas pel centre de la ciutat, entre la ronda Fortià i el carrer del Pare Claret. Aquí proposen eliminar temporalment tots els estacionaments per donar als vianants, ciclistes i vehicles de motor més espai per a circular de forma segura i fluida.

 

Segons Gómez, proposen aquestes mesures perquè es tracta de zones especialment concorregudes i que són connexions clau per la ciutat. Paral·lelament, també demanen que s’habilitin més aparcaments per bicicletes en punt estratègics del municipi.

 

Moció aprovada

 

Aquest dilluns el ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar una moció, impulsada per Sumem, per ampliar els espais de la via pública destinats a vianants. El text proposa la creació de carrils bici pintats a la calçada per prioritzar les voreres per als vianants, o la creació de carrils bici de “baix cost”. L’equip de govern, però, es va abstenir perquè no estava d’acord en establir un calendari. Des de la plataforma celebren la iniciativa tot i que aposten per detallar les mesures i que aquestes es prenguin de forma immediata.

 

Manifest

 

L’entat també ha fet públic un manifest afirmant que la crisi generada pel coronavirus “escenifica un fracàs anunciat del model de vida on el creixement econòmic és el pilar únic del progrés de persones i societat” i caldran canvis estructurals per revertir-les. Considera que és un moment crucial per anar cap a un nou model social i econòmic sostenible. El text posa l’accent en com sortir de la crisi i reclama al ple de l’Ajuntament de Banyoles que faci una Declaració de l’Emergència Climàtica i es defineixi un pla d’execució.

TAGS: emergència, climàtica

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)