TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 28 de novembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

El baixant de plaça

i després...12:00 "La vaca flaca"/ properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY
Hora inicial
11:00

Hora final
12:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'anunci del departament ha generat incertesa a la comunitat educativa. (F: ACN)

Publicitat

Educació » Educació    + d'aquest tema Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
22/05/2020

Els centres de Banyoles estudien les mesures per la reobertura que planteja Educació de cara al juny

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Escoles i instituts estan analitzant com adapten el pla al seu centre, amb incertesa i esperant més concreció per part del Departament.

 

Educació ha anunciat aquesta setmana que els centres educatius en territoris de fase 2 obriran a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes, un anunci que ha generat incertesa i controvèrsies a la comunitat educativa.

 

El pla estableix la possibilitat, sempre de “caràcter voluntari”, de fer acció educativa presencial per als alumnes que acaben etapa, que han d’obtenir titulació i que han de superar proves d’accés. No es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i 15 a secundària. També es preveu atenció personalitzada del tutor amb l’alumne o la seva família, especialment per als sectors més fràgils socialment.

 

Segons el Departament, és una prioritat atendre de forma personalitzada els alumnes que ho requereixin abans que acabi el curs, “amb la voluntat que tot l’alumnat tingui l’oportunitat d’assistir al centre en algun moment d’aquest final de curs”.

 

Les escoles de Banyoles estan valorant que suposa aquesta reobertura per als seus centres, i asseguren que és aviat per fer valoracions. Cada centre ha d’elaborar un pla específic d’obertura per decidir com s’organitza i per garantir les condicions de salut de l’alumnat i del personal docent i no docent dictades per les autoritats sanitàries.

 

Els instituts demanen més concreció

 

Pel que fa als instituts de secundària, s’estan esperant instruccions més concretes per part d’Educació per veure com poden obrir els centres i garantir les mesures de seguretat necessàries. Els tres instituts del Pla de l’Estany estan coordinats entre ells, i també amb la resta de centres de les comarques gironines, a l’hora de prendre decisions al respecte. La idea és poder continuar amb el curs telemàticament, i fer atenció puntual als alumnes que ho necessitin.

 

Les direccions dels tres centres de secundària consideren que en aquests moments cal centrar els esforços en planificar el curs que ve, que serà presencial però caldrà plantejar noves mesures organitzatives i de funcionament.

TAGS: educació

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Dijous de 20:00 a 21:00