TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El CNB prepara un protocol per anar obrint progressivament les instal·lacions.

Publicitat

Esports    + d'aquest tema
07/05/2020

L’esport torna a l’aigua de l’Estany només per una desena d’esportistes d’elit

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Remers i piragüistes que preparaven els Jocs Olímpics, entre ells Manel Balastegui, han pogut tornar a agafar les embarcacions amb moltes limitacions.

 

Des d’aquest dilluns, el pla de desconfinament permet que els esportistes professionals puguin fer entrenaments individuals. El Butlletí Oficial de l’Estat detalla que els esportistes professionals i els considerats d’alt nivell (DAN), no tindran cap restricció d’horaris ni territorials a l’hora de practicar esport fora de les seves llars. El text detalla que aquests entrenaments es poden dur a terme a l’aire lliure i en espais naturals com rius, mars o embassaments, sempre però, respectant la distància de seguretat, tret de l’esport paralímpic que necessités l'acompanyament d’un entrenador.

 

Així doncs, des de dilluns s’han pogut veure les primeres embarcacions que han entrat a l’aigua. Concretament són una desena de remers i piragüistes d’alt nivell que han pogut acollir-se a aquesta disposició de la llei per reprendre els entrenaments a l’aire lliure. Són esportistes d’alt nivell que, en esclatar la pandèmia, estaven preparant la seva participació en els Jocs Olímpics de Tòquio i que ara tornen a recuperar sensacions a l’aigua. Entre ells hi ha el remer del Club Natació Banyoles Manel Balastegui, que juntament amb el gallec Rodrigo Conde i altres remers han estat diverses setmanes confinats en un apartament entrenant principalment amb l’ergòmetre i la bicicleta estàtica.

 

Per accedir a l’Estany entren al club ja canviats i no fan ús dels vestidors ni les dutxes. Agafen les embarcacions i el material de l’hangar, i després d’entrenar el desinfecten.

 

La Via Brava, de moment no

 

L’Estany disposa de la Via Brava, un carril habilitat per entrenaments de natació que va del Club Natació Banyoles a l'Oficina de Turisme de l'Estany, de 500 metres de llargada. Molts esportistes federats han sol·licitat poder fer ús d’aquest carril, però no està permès. L’accés és per les instal·lacions del club i caldria regular que tots els usuaris fossin federats. El CNB prepara un protocol per anar obrint progressivament les instal·lacions i no es descarta que un dels primers passos sigui permetre que esportistes federats de natació puguin utilitzar la Via Brava, però no hi ha cap calendari establert i cal estudiar què permeten les autoritats sanitàries.

TAGS: desconfinament, esport

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major