TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'Ajuntament ha explicat les ajudes en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres.

Publicitat

Economia » Comerç    + d'aquest tema Economia » Promoció Econòmica    + d'aquest tema
06/05/2020

Banyoles atorgarà ajudes d'entre 300 i 1.000 euros als establiments afectats per l'estat d'alarma

Arxius d'audio:

 
  •  06/05/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament ha obert una línia de subvencions per valor de 150.000 euros dirigida a comerços, establiments turístics i de serveis que s’han vist obligats a tancar.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat les bases reguladores de la nova línia d’ajudes als professionals obligats a cessar la seva activitat per l’aplicació de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. S’hi destina una partida inicial de 150.000 euros, ampliables d’acord amb la disponibilitat pressupostària, i es dirigeix a bars i restaurant, comerços, establiments de turisme i serveis de la ciutat. L’import de les ajudes serà d’un mínim de 300 euros i un màxim de 1.000 euros per a cada establiment, i el consistori calcula que a la ciutat hi ha uns 300 negocis d’aquestes característiques que podran optar a la convocatòria.

 

Tramitació àgil i ràpida

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha detallat aquest dimecres en roda de premsa que l’objectiu és que la tramitació i concessió de les ajudes es faci de forma molt “àgil i ràpida”. Per això, assegura que no seran ajuts competitius, sinó que els beneficiaris podran presentar la sol·licitud i la justificació al mateix moment, i l’Ajuntament anirà fent els pagaments a mesura que vagi resolent les peticions.

 

Quatre tipus de despeses subvencionables

 

Les despeses subvencionables es classifiquen en quatre apartats: ajudes per al lloguer, hipoteca o despeses de comunitat dels locals comercials ; despeses de llum, aigua i gas; despeses derivades dels sous dels treballadors; i despeses per a l’adaptació del local de cara al futur. Els imports subvencionables es podran sol·licitar per les despeses generades des del 14 de març fins a la data d’autorització de reobertura de l’establiment.

 

A l’espera que surti publicat al BOP

 

La regidora de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha detallat que l’Ajuntament ha presentat l’edicte de les bases reguladores de la subvenció aquest mateix dimecres, i les sol·licituds es podran presentar un cop l’anunci surti publicat al Butlletí Oficial de la Província, que s’espera que sigui els pròxims dies. No serà indispensable esperar a la data d’obertura de l’establiment per demanar l’ajuda, i es podran demanar fins a la finalització de la situació motivada per la crisi sanitària.

TAGS: ajudes, establiments, covid

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

Dijous de 20:00 a 21:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)