TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 09 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les escoles fan arribar propostes i reptes virtuals als alumnes a través de les webs.

Publicitat

Educació » Infantil    + d'aquest tema Educació » Primària    + d'aquest tema
25/03/2020

Les escoles de Banyoles afronten la incertesa de la situació mantenint el màxim contacte amb les famílies

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els centres pengen als seus webs propostes no avaluables pels alumnes i coincideixen que quan es normalitzi la situació el més important serà treballar l’àmbit emocional. 

 

Les escoles de Banyoles i comarca afronten aquests dies la segona setmana sencera de confinament. Des d’un principi, els centres han mantingut el contacte amb els seus alumnes i amb les famílies a través dels canals electrònics habituals, amb l’objectiu d’estar al seu costat en aquests moments d’incertesa. Ho fan per diferents canals, ja siguin les pàgines web dels mateixos centres com per correu electrònic, xarxes socials, grups de whatsapp amb els delegats de classe o altres aplicacions. L’objectiu és arribar al màxim de famílies possible, tenint clar que arribar a tothom és molt difícil. 

 

Recursos virtuals que generin motivació i curiositat

 

El Departament d’Educació ha posat a disposició dels centres educatius un conjunt d’orientacions i activitats adequades a cada etapa educativa mentre duri el confinament per coronavirus. Es tracta d'oferir tasques que siguin significatives per a l'aprenentatge dels alumnes i que, alhora, permetin reforçar el desenvolupament de la seva autonomia personal, generar motivació i curiositat. 

 

Cada centre té la responsabilitat de gestionar les activitats durant el tancament; unes activitats que no seran considerades lectives o avaluables, tenint en compte la diversitat d’alumnat i de famílies. 

 

Propostes, recursos electrònics, materials i reptes virtuals són algunes de les activitats que proposen els centres educatius a través de les seves pàgines web i els canals de comunicació habituals. A l’escola La Draga, per exemple, pengen recursos nous cada dilluns i dijous, amb dinàmiques diferents i que inclouen les diferents àrees. A l’escola Camins proposen tasques cada vegada més concretes i autònomes encaminades a reforçar el treball a l’aula, així com reptes virtuals a la pàgina web. I a l’escola Baldiri Reixac - La Vila, utilitzen els canals de comunicació habituals per fer arribar enllaços d’interès i tasques elaborades pels mateixos mestres. 

 

Paral·lelament, els docents continuen actius fent formació, preparant materials i reunint-se telemàticament. 

 

Acompanyament emocional

 

Els centres educatius estan tancats des del 13 de març, després que el Govern ho anunciés de forma sobtada el dia abans. Inicialment, es preveia per a dues setmanes, però ja s’ha anunciat que l’estat d’alarma decretat per l’estat espanyol s’allargarà fins com a mínim l’11 d’abril. 

 

Tot i la incertesa de la situació i el fet que de moment no hi ha data de reobertura de les escoles, els centres educatius de Banyoles consultats mostren el seu optimisme i la il·lusió de tornar ben aviat a les aules. En aquest sentit, asseguren que el més important un cop es recuperi la normalitat no seran els continguts educatius sinó l’acompanyament dels alumnes en l’àmbit emocional i relacional. 

 

TAGS: escoles, incertesa, coronavirus, recursos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.