TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els lots preparats aquesta setmana a punt per repartir.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
21/03/2020

Càritas Pla de l’Estany dobla els esforços per assegurar els lots d’aliments per a les famílies vulnerables

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El Centre de Distribució d’Aliments ha preparat més d’un centenar de lots de productes per doblar la distribució aquests dies.

 

Càritas Pla de l’Estany ha tancat tots els serveis assistencials durant l’estat d’alarma i només manté obert el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) per garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat puguin cobrir les seves necessitats durant el confinament.

 

Els últims dies s’han preparat un centenar de lots, el doble dels que es reparteixen habitualment, i s’han repartit entre dijous i divendres. La vicepresidenta de Càritas Pla de l’Estany, Núria Carreras, ha detallat que la setmana vinent faran aquesta mateixa doble distribució de lots per poder després aturar el servei durant dues setmanes.

 

Carreras també ha detallat que han hagut de contrarestar un altre inconvenient important. Pràcticament tots els voluntaris que habitualment atenen aquest servei són majors de 65 anys i són considerats població de risc. Per tant se’ls ha exclòs de prendre part en l’elaboració dels lots, que ha anat a càrrec de les tècniques de l’entitat i voluntaris més joves d’altres serveis treballant amb guants i mascaretes.

 

L’entitat recorda que qualsevol col·laboració es pot tramitar a través el correu electrònic banyoles@caritasgirona.cat.

 

Càritas Diocesana reclama més suport de l’administració

 

Precisament Càritas Diocesana de Girona ha emès un comunicat aquesta setmana recordant el gran esforç que està fent per mantenir oberts una trentena de serveis d’entrega d’aliments arreu de la diòcesi de Girona durant la crisi provocada pel COVID-19. L’entitat valora la situació com a crítica, perquè no podrà garantir les mesures de protecció necessàries per al personal tècnic ni voluntari, ni per a les famílies participants dels projectes en tots els serveis que estan oberts. El comunicat afirma que “cal que des de l’administració es garanteixin els equips de protecció individual de les persones que estan fent atenció directa, com mascaretes i guants, i també és urgent comptar amb les persones necessàries per cobrir els torns i les tasques dels serveis”.

 

També reclama que l’administració activi de forma immediata les targetes anunciades per beques menjador, i especialment que les ajudes garanteixin no només l'import de la beca, sinó una adequada alimentació familiar per evitar desplaçaments als serveis d’aliments.

TAGS: Càritas, CDA, coronavirus

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)