TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 14 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada

Publicitat

Economia » Comerç    + d'aquest tema
18/03/2020

El mercat de Banyoles ha tingut 32 parades, moltes mesures d’higiene i baixa afluència

Arxius d'audio:

 
  •  18/03/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament valora positivament la jornada perquè els marxants i compradors han respectat en tot moment les distàncies de seguretat.

 

El mercat setmanal dels dimecres a Banyoles ha viscut avui un dels dies més estranys enmig del confinament i les mesures extraordinàries de seguretat que s’han implementat. Només tenien permís per muntar les parades de venda de productes d’alimentació. De les 41 que té el mercat, finalment se n’han instal·lat 32 -recordem que en total n’hi ha 141-. Totes s’han situat en els seus emplaçaments habituals, entre la plaça de les Rodes, el carrer Rambla, els Turers, la plaça Major, i el carrer Àngel Guimerà per facilitar la compra als usuaris.

 

Seguint les mesures per evitar la propagació del Covid-19, s’han establert distàncies de seguretat entre les parades i les persones, i s’han reforçat les mesures d’higiene per evitar contactes.

 

Els marxants anaven protegits amb guants i mascaretes, i els clients i clientes han seguit les recomanacions. L’afluència ha estat molt per sota dels dies habituals, tot i que en algun moment hi ha hagut una concentració de clients que ha obligat a extremar les precaucions.

 

L'Ajuntament argumenta l'obertura

 

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha recordat que la setmana passada l'Ajuntament de Banyoles havia decidit suspendre el mercat, però la Direcció General de Salut de la Generalitat va instar a instal·lar les parades d'alimentació per assegurar l'abastiment de productes de primera necessitat.

 

Precaució entre els marxants

 

Una de les marxants, Anna Sànchez, de la parada Collbahí, ha detallat que viuen la situació amb preocupació, però recorda que l’alimentació és un servei bàsic, que els cultius continuen produint i que, de fet, han notat un repunt de vendes els últims dies. Tot i les mesures de precaució per evitar la propagació del virus, la marxant ha assegurat que les condicions a l’aire lliure són millors que en espais tancats com els supermercats.

 

Si no canvia la situació, la intenció de l’Ajuntament i els marxants és mantenir el mercat tant dissabte vinent com el dimecres amb les restriccions que es decretin.

TAGS: Mercat, confinament

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)