TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La mostra, instal·lada el divendres, de moment no es pot visitar.

Publicitat

Cultura » Exposicions    + d'aquest tema
18/03/2020

L'exposició sobre Margalef instal·lada dijous passat als Desmais no s'ha pogut inaugurar pel confinament

Arxius d'audio:

 
  •  18/03/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

És una mostra, instal·lada el divendres però que de moment no es pot visitar, que repassa la trajectòria i les aportacions científiques de l’ecòleg.

 

Dijous passat es va instal·lar al paratge dels Desmais de Banyoles una exposició itinerant que s’ha convertit en una mostra fantasma perquè, de moment, no es pot visitar. Està dedicada a Ramon Margalef, el científic i ecòleg més important de Catalunya i s’ha instal·lat prop d’un dels espais que més va estudiar.

 

Però les circumstàncies han deixat una imatge xocant, perquè els mòduls informatius col·locats al passeig no es poden visitar a causa del confinament imposat. Només els caminants que van aprofitar el cap de setmana per anar a l’Estany o alguns ciutadans que han aprofitat la passejada del gos per arribar als Desmais han pogut veure la mostra.

 

En principi està previst que l’exposició quedi instal·lada fins el 13 d’abril, però els responsables no han confirmat si es prorrogarà més enllà d’aquesta data.

 

La mostra

 

Després de presentar-se al Palau Robert de Barcelona el 2019, any del centenari del científic, l’exposició itinerant dedicada a Margalef és una de les commemoracions oficials de la Generalitat de Catalunya.

 

‘Ramon Margalef, ecòleg global’ té com a comissaris Francesc Peters i Ramon Margalef Mir, fill del científic, i l’organitza la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles i el Museu Darder.

 

L'exposició s'estructura en sis mòduls: persona, producció marina, l'aigua vital, l'energia, biodiversitat i la nostra biosfera. La mostra gira entorn la figura del científic amb pinzellades de la seva vida. Margalef, un referent científic català i global, és àmpliament conegut en cercles acadèmics i institucionals, però és en gran part encara desconegut per al públic general. El relat es desenvolupa a partir de temes d'interès general en el moment actual, com ara el declivi dels recursos pesquers, el cicle de l'aigua, els canvis en el paisatge, la biodiversitat i altres. Margalef contribueix a l'estudi d'aquests temes, com es pot comprovar amb apunts biogràfics i comentaris seus.

 

Ramon Margalef està molt vinculat a Banyoles per haver estat l’iniciador de la limnologia (estudi de les aigües continentals) a l’Estany de Banyoles. Va ser el primer que va fer un mapa de les fondàries de l’Estany, el 1969. Precisament fa uns mesos, coincidit amb el Col·loqui de Tardor, també es va batejar un espai de l’entorn de l’Estany, entre els Desmais i l’església de Porqueres, com a Paratge Ramon Margalef.

TAGS: Margalef

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00