TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Imatge del ple d'aquest dilluns.

Publicitat

Educació » Primària    + d'aquest tema
27/02/2020

El ple de Banyoles mostra preocupació per la baixada de la natalitat i la retallada de línies a P3

Arxius d'audio:

 
  •  27/02/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Sumem demana a l’equip de govern que elabori un estudi urgent i prioritzi l’escola pública, mentre que l’alcalde assegura que s’haurà d’anar veient curs a curs com es resol la situació.

 

La baixada de la natalitat i la consegüent retallada de línies a P3 a Banyoles de cara al curs que ve, confirmada pel departament d’Educació, ha estat tema de debat al ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns. Al torn de precs i preguntes, Sumem Banyoles va demanar a l’equip de govern que elabori un estudi urgent que determini com s’afronta la situació els pròxims anys. La regidora Jana Soteras planteja al consistori que, si cal, renunciï a places concertades posant per davant l’escola pública.

 

Responent a aquesta qüestió, l’alcalde, Miquel Noguer, es mostra preocupat per la situació, que de cara al curs que ve suposarà la reducció d’una línia de P3 a les escoles de la ciutat, però el següent curs podrien ser tres o més. Noguer va posar xifres sobre la taula, assegurant que s’ha passat de 276 naixements el 2010 a 176 el passat 2019.

 

L’alcalde ha manifestat que s’està treballant amb el departament i les direccions dels centres a partir d’aquestes dades, que són la tendència al conjunt de Catalunya, i afirma que el Govern té l’última paraula. Sobre les places concertades, assegura que no són el problema.

 

Visió municipal

 

El portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, també ha intervingut en la discussió, afirmant que l’Ajuntament, com a coneixedor del territori, ha de tenir un paper important en la planificació que pugui fer el departament. En aquest sentit, assegura que "és diferent eliminar una línia a la Vila o Can Puig que a la Draga, que havia estat pensada per una línia".

 

Sobre aquesta qüestió, l’alcalde ha respost que, més que l’edifici, s’hauran de tenir en compte diversos aspectes en la decisió de quines línies s’han d’eliminar, com el fet de separar el menor nombre de germans possible.

 

La setmana que ve se celebrarà el Consell Escolar Municipal en què es donaran a conèixer les dades d’escolarització de cara a la preinscripció pel curs que ve, que serà del 23 de març a l’1 d’abril.

TAGS: P3, natalitat, debat, educació

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h