TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’Auditori de l’Ateneu ha acollit aquest dimarts la presentació dels projectes.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
18/02/2020

Alumnes dels instituts de Banyoles resolen 5 reptes de ciutat en una nova edició del Projecte TONI

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els estudiants han dissenyat un nou ceptrot per a les Gàrgoles, una residència de gent gran que potencia l’autonomia o una oferta d’oci amb un cinema a Banyoles, entre d’altres.

 

L’Auditori de l’Ateneu ha acollit aquest dimarts la presentació dels projectes elaborats pels alumnes d’ESO dels instituts de Banyoles en el marc del Projecte TONI. Enguany s’ha variat lleugerament la dinàmica, acotant els projectes i concentrant l’activitat en un sol trimestre. A principi de curs, es va fer una sessió inicial d’on van sortir-ne cinc reptes de ciutat a resoldre: el disseny d’un nou ceptrot per a les Gàrgoles de Foc, com han de ser les residències perquè la gent gran pugui continuar gaudint de la seva autonomia, com s’han de dinamitzar les pesqueres de l’Estany, el disseny i dinamització d’una oferta d’oci amb un cinema a Banyoles i un nou projecte de biblioteca.

 

A cada centre, els alumnes repartits en diferents grups han dissenyat un projecte per resoldre cada una d’aquestes problemàtiques. Aquest matí, els alumnes dels diferents instituts han posat en comú els seus projectes amb els dels altres centres, arribant a una proposta de consens. Finalment, els estudiants han presentat els treballs finals a l’Auditori davant dels seus companys i professors.

 

La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha explicat que amb aquest projecte es vol fomentar el treball en grup, la implicació dels alumnes en temes de ciutat i la creativitat dels joves.

 

Alumnes dels diferents centres han valorat el treball que han fet com a molt enriquidor, i per a cada projecte ha estat més o menys fàcil arribar a un consens amb els altres instituts. Escoltem l’Unai, de l’Ins Pere Alsius, la Carla i la Paula, de l’Ins Pla de l’Estany, i la Carlota, de l’Ins Brugulat.

 

Aquesta és la 7a edició del Projecte TONI, acrònim de Tenim Oportunitats Necessitem Idees. Es tracta d’una iniciativa impulsada pels centres educatius i el Servei d’Educació de l’Ajuntament, amb l’objectiu de potenciar la participació dels alumnes en la vida social de la ciutat i fomentar l’emprenedoria i la creativitat. Les maquetes dels projectes s’exposaran els pròxims dies a la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles.

TAGS: TONI

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h