TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 31 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
‘La diversitat ets tu’ és una iniciativa l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
12/02/2020

La normalització de la discapacitat centra la 3a edició de la campanya ‘La diversitat ets tu’

Arxius d'audio:

 
  •  12/02/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La iniciativa, impulsada pel Consell, vol interpel·lar la ciutadania amb missatges de reflexió, i coincideix amb el 10è aniversari de la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany.

 

La campanya ‘La diversitat ets tu’, que impulsa l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany, es dedica enguany a la inclusió de les persones amb discapacitat. L’objectiu és canviar la mirada paternalista i excloent cap a les persones que tenen alguna discapacitat, sigui física, intel·lectual o sensorial, i potenciar-ne les capacitats.

 

Amb el lema ‘Per un entorn sense barreres’, la campanya constarà de diverses accions durant tot l’any. Entre elles, la 10a edició del Cicle de Cinema per a la Inclusió Social, que tindrà lloc al març, parlarà de la discapacitat.

 

La consellera comarcal de Benestar Social, Ester Busquets, ha detallat que en anteriors edicions la campanya ‘La diversitat ets tu’ ha reflexionat sobre el racisme i la diversitat sexual. En aquesta ocasió, s’incidirà en la normalització de la discapacitat coincidint amb el 10è aniversari de la posada en marxa de la Taula de la discapacitat del Pla de l’Estany.

 

10 anys de la Taula de la Discapacitat

 

La Taula de la Discapacitat està formada per les entitats i els serveis de la comarca que lluiten per fer realitat els drets de les persones amb discapacitat en tots els àmbits. La integren les entitats de pares i mares Junts i Endavant i Associació Famílies Presents, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall, la Fundació Granés o el Centre el Puig, entre d’altres. La directora de Fundació Estany, Isa López, ha destacat que l'objectiu de la taula és treballar conjuntament i des d’una visió transversal la normalització de la discapacitat, amb accions dirigides a tota la població.

 

Judit Joyera: ‘Sóc tan igual i tan diferent com tu’

 

La campanya ‘La diversitat ets tu’ vol sensibilitzar la ciutadania sobre el dret de les persones amb discapacitat a ser més autònoms i a gaudir d’una vida amb igualtat de condicions que la resta de la societat. Una de les usuàries de la Fundació Estany, Judit Joyera, ha reivindicat els seus drets i capacitats, critica que l’entorn no estigui adaptat a totes les persones i reivindica accions per un canvi de mentalitat.

 

La campanya ‘La diversitat ets tu’ s’allargarà fins a finals d’any amb la difusió de missatges de reflexió a les xarxes socials i a través de revistes i mitjans de comunicació locals.

TAGS: diversitat, ets, tu

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00