TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'entitat i l'Ajuntament han signat el conveni aquest divendres.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
24/01/2020

Banyoles i l’Associació Celíacs de Catalunya signen un conveni per la sociabilització de la malaltia

Arxius d'audio:

 
  •  24/01/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’acord implica un increment de l’assessorament i la formació per augmentar el nombre d’establiments acreditats a la ciutat i millorar la qualitat de vida dels afectats.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya per de millorar la qualitat de vida de les famílies amb persones celíaques. L’acord, que no és econòmic, implica un intercanvi d’informació més efectiva entre les dues parts, així com un increment de l’assessorament i la sensibilització d’aquesta malaltia. En el marc d’aquest conveni també s’oferirà formació als establiments de restauració de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de restaurants acreditats per l’Associació. Actualment no hi ha cap restaurant amb el segell, però sí que s’ofereixen opcions sense gluten en diversos establiments de la ciutat.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha explicat que a Banyoles ja fa temps que es treballa en aquesta línia, però amb aquest acord s’incrementarà la conscienciació sobre la celiaquia i es podrà millorar en certs aspectes.

 

A Banyoles, 33 famílies associades

 

A Banyoles, hi ha 33 famílies que formen part de l’Associació de Celíacs, però es calcula que entre els malalts no associats i les persones no diagnosticades la malaltia afecta un 1% de la població. Si s’amplia a les persones que són intolerants al gluten, el percentatge arriba al 7%.

 

Des de l’Associació, el seu president, José Molina, explica que aquest tipus de convenis tenen com a objectiu la “total i absoluta” sociabilització d’aquesta malaltia.

 

80% de casos no diagnosticats

 

A tot Catalunya, l’Associació de Celíacs ha signat convenis de col·laboració amb una setantena d’ajuntaments. L’entitat calcula que a Catalunya hi ha més de 70.000 persones celíaques, tot i que s’estima que el 80% dels casos no estan diagnosticats.

TAGS: celíac, celiaquia

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dimecres de 21h a 22h