TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 25 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El presupost pel 2020 de l'Ajuntament d'Esponellà puja a 470 mil euros.

Publicitat

Economia » Promoció Econòmica    + d'aquest tema
10/01/2020

Esponellà destinarà 35 mil euros per actuacions que han escollit els pobles als Consells de Participació

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

És la principal novetat del pressupost 2020 del consistori, que també facilitarà la instal·lació de plaques solars i reformes als habitatges.

 

L’Ajuntament d’Esponellà va aprovar fa unes setmanes el pressupost per l’any 2020, que puja a 470 mil euros. Es tracta d’una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, i inclou una reordenació de partides encaminada a poder disposar d’un pressupost més pràctic i entenedor per tirar endavant els projectes previstos.

 

Pel que fa a les inversions, destaca la partida de 35.000 euros que es destinarà a les actuacions escollides pels veïns dels diferents nuclis als Consells de Participació, que es van fer el mes de novembre passat. L’alcalde, David Juan (ERC), ha explicat que la intenció és repartir la inversió als diferents pobles d’Esponellà, atenent demandes com la millora de l’enllumenat a Centenys, la millora de l’accés al saltant d’Espolla, a Martís, o l’arranjament d’un parc a Vilert, entre d’altres.

 

A banda d’aquestes millores, les inversions també inclouen una partida de 22.000 euros per donar continuïtat a les obres de recuperació del Castell, que comptaran amb una ajuda de la Diputació. Amb el tancament del pressupost de 2019 i la resolució de les subvencions del PUOSC es podrà ampliar la partida d’inversions amb altres projectes.

 

Bonificacions a les ordenances fiscals del 2020

 

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Esponellà ha aprovat les ordenances fiscals per aquest 2020, que incorporen diversos canvis. D’una banda, la instal·lació de plaques solars comptarà amb una bonificació de l’impost de construccions i l’IBI en un 25% durant dos anys. Pel que fa a la taxa de vehicles, contempla una bonificació dels vehicles híbrids i elèctrics, i en canvi els vehicles antics passaran a pagar el 50% de l'impost. Finalment, es preveu l’exempció de l’Impost de Construcció per a obres que comportin una millora d’accessibilitat als edificis; així com una exempció parcial de l’ICIO en edificis singulars prèvia determinació del ple.

 

Les ordenances fiscals i el pressupost municipal per al 2020 a l’Ajuntament d’Esponellà es van aprovar per ple els mesos de novembre i desembre de l'any passat, amb l'abstenció de l'oposició, de JxCat. 

TAGS: Esponellà

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00