TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 26 de gener del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor dels 9 regidors de l’equip de govern.

Publicitat

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema
13/12/2019

L'Ajuntament de Porqueres aprova un pressupost continuista de 4 MEUR, deixant el deute al 0 %

Arxius d'audio:

 
  •  13/12/2019

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

La principal inversió serà una nova fase del carrer Isaac Albèniz i l’oposició s’absté després de molts anys votant en contra.

 

El ple de l’Ajuntament de Porqueres d’aquest dijous ha aprovat el pressupost municipal per l’any 2020, que puja a 4 milions 10 mil euros. És una xifra lleugerament inferior a la d’aquest any i els números deixen el deute del consistori al 0%. L’Ajuntament, que va haver d’aplicar un pla de sanejament per no complir la normativa estatal, ha anat rebaixant progressivament l’endeutament públic i ara aconseguirà eliminar-lo del tot. Segons l’alcalde, Francesc Castañer, aquesta mesura permetrà demanar crèdit per a inversions financerament sostenibles, que es cobrirà amb el romanent que es preveu del pressupost del 2019.

 

A l’espera de poder incorporar nous projectes al llarg del 2020, de moment el capítol d’inversions és d’uns 600 mil euros. Inclou una última anualitat de la reforma del carrer Isaac Albéniz, de 133 mil euros; la millora de les àrees d’aportació per la recollida selectiva als nuclis disseminats i diverses actuacions de camins rurals, carrers i enllumenat.

 

L’alcalde ha indicat que els números d’enguany també reflecteixen una reestructuració de partides que culmina el procés dels últims anys per adequar-se a la normativa i la realitat de cada àrea del consistori.

 

Abstenció i felicitació de l’oposició

 

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor dels 9 regidors de l’equip de govern d’Independents de Porqueres i l’abstenció dels 2 regidors de JxCat, a l’oposició. Després de molts anys votant en contra dels números i criticant “les irregularitats flagrants” del pressupost municipal, la portaveu ha elogiat la reestructuració de les partides que ha fet l’equip de govern. Susanna Bazan ha felicitat la secretària-interventora del consistori pels canvis introduïts que, segons ella, fan que es compleixi la llei.

 

Taxes i tributs, congelats

 

Pel que fa a les ordenances fiscals, aprovades fa unes setmanes per unanimitat, el consistori man­té les matei­xes taxes, impos­tos i preus públics més impor­tants. Tant l’IBI com la taxa d’escom­bra­ries que­den con­ge­lats perquè l’augment del cost del servei de recollida pel porta a porta es compensa amb la reducció de l’entrada de dei­xa­lles a l’abo­ca­dor.

TAGS: pressupost

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Segon dissabte de mes

Dimecres de 21h a 22h