TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’Ajuntament de Banyoles va aprovar definitivament el document al ple d’octubre.

Publicitat

Mobilitat » Mobilitat    + d'aquest tema
21/11/2019

L’Ajuntament de Banyoles aprova definitivament el Pla Director de la Bicicleta, amb l’abstenció de l’oposició

Arxius d'audio:

 
  •  21/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El document, que no ha rebut al·legacions ciutadanes, incorpora algunes de les esmenes presentades per ERC i Sumem Banyoles.

 

L’Ajuntament de Banyoles va aprovar de forma definitiva al ple de finals d’octubre el nou Pla Director de la Bicicleta. El document, aprovat inicialment el mes de març, estableix i calendaritza les actuacions prioritàries per interconnectar la xarxa ciclable a la ciutat a partir d’una diagnosi prèvia.

 

El Pla definitiu incorpora les al·legacions fetes pels grups a l’oposició d’ERC i Sumem, algunes de les quals s’han estimat parcialment, mentre que no s’ha presentat cap al·legació ciutadana.

 

Abstenció de l'oposició

 

El document es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, mentre que l’oposició es va abstenir, tal com ja havia fet a l’aprovació inicial.

 

La regidora d’ERC, Txell Satorra, considera que es tracta d’un pla “poc valent”, sense una aposta clara per construir carrils bici ni un pla de promoció de l’ús de la bicicleta. En la mateixa línia, el portaveu de Sumem, Non Casadevall, troba a faltar més visió estratègica en un pla que consideren que “queda curt” i que prioritza la calçada compartida enlloc de fer carrils bici en les vies amb més trànsit. Finalment, el regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernàndez, creu que el pla és un punt de partida per fomentar polítiques d’ús de la bicicleta a la ciutat.

 

Procés participatiu

 

El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha recordat que el Pla Director es va elaborar en el marc d’un procés participatiu que va involucrar tota la comunitat i que va desembocar en la creació de la Taula Sectorial de la Bicicleta. Responent a la priorització de les calçades compartides, Tubert detalla que l’equip de govern ha apostat per la implantació paulatina del pla per no generar rebuig i abarcar fins i tot els col·lectius més escèptics.

 

El Pla Director de la Bicicleta de Banyoles quantifica en 235.000 euros les actuacions per interconnectar la xarxa ciclable a la ciutat. Entre els projectes prioritaris hi ha el carril bici del passeig de la Indústria o la connexió entre el carrer Mossèn Constans i l’avinguda de la Farga.

TAGS: bicicleta

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Puntuals