TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 07 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El consistori aposta per un porta a porta amb bústies comunitàries.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
20/11/2019

Esponellà prepara un nou model de recollida d’escombraries

Arxius d'audio:

 
  •  20/11/2019

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

El consistori aposta per un porta a porta amb bústies comunitàries d’aportació de residus que identificarà els veïns i ha de permetre augmentar el percentatge de reciclatge.

 

A finals d’octubre l’Ajuntament d’Esponellà va organitzar una xerrada amb els veïns per debatre sobre el futur de la recollida d'escombraries al municipi. La cita va comptar amb la participació del tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal, que va plantejar la problemàtica de la falta de reciclatge i va exposar els diferents models de recollida selectiva.

 

El consistori va voler donar a conèixer a la ciutadania el plantejament tècnic per explicar els canvis que es duran a terme els propers mesos. L’alcalde, David Juan, ha explicat que, per la distribució geogràfica del municipi i les característiques dels diferents nuclis, els tècnics consideren que el porta a porta no seria eficient ni tampoc les àrees d’aportacions tancades. Per això s’apostarà per un model intermig, que consisteix en crear unes bústies comunitàries d’aportació on els veïns hauran de portar les fraccions que toquin segons el calendari que s’estableixi.

 

La normativa europea i la catalana estableixen que a partir del 2020 cal arribar al 50% de recollida selectiva i també l’any vinent s’ha de fer un nou contracte comarcal de gestió de residus. Aquest és el context del canvi de model que es vol implantar i que Esponellà, com la majoria de municipis de la comarca, ha començat a treballar.

 

A Esponellà, amb l’establiment d’aquestes bústies comunitàries, les escombraries perdran l’anonimat i permetrà organitzar millor el transport. El procés tot just s’està plantejant i cal definir les característiques de les bústies d’aportació, la ubicació exacta i el funcionament. A més, en la xerrada es van posar sobre la taula algunes problemàtiques com el protocol a seguir en el cas de les cases de turisme rural i la gestió de bolquers, entre altres dubtes.

 

Precisament aquest dimecres acaba l’últim dels quatre Consells de Participació que ha celebrat el consistori amb els diversos nuclis i on també s’ha plantejat aquest projecte.

TAGS: recollida, Esponellà

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

Dijous de 22h a 23h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)