TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 14 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Es preveu poder fer una segona actuació, l’any vinent.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
15/11/2019

El Consorci de l’Estany neteja l’arbrat de la zona del mirador del Puig de Sant Martirià

Arxius d'audio:

 
  •  15/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els treballs els han dut a terme els usuaris del Centre Ocupacional El Puig, però el Consorci creu que cal una segona fase de neteja.

 

El Consorci de l’Estany s’ha encarregat de netejar l’arbrat de la zona del mirador del Puig de Sant Martirià, concretament del baixant del mirador a peu de carretera. Els treballs, que s’han dut a terme en les últimes setmanes, han inclòs la tala d’un total de 10 o 15 pins que impossibilitaven les vistes del paisatge des del mirador. El director del Consorci de l’Estany, Albert Tubert, ha explicat que era una contradicció, que des del mirador no es pogués veure l’Estany.

 

La neteja d’aquesta zona ha estat un tràmit complex, ja que el terreny no era municipal ni estava cedit a la gestió. Per això, abans de res, van haver de contactar amb els propietaris de l’àrea, que viuen a Madrid. Després d’això van haver de signar un conveni i finalment, van aconseguir el permís que els autoritzava a tirar endavant els treballs.

 

Tubert també ha explicat que la neteja l’han dut a terme amb la col·laboració dels usuaris del Centre Ocupacional El Puig.

 

Tot i això, des del Consorci de l’Estany creuen que encara queda feina per fer. En aquest sentit, tenen previst trobar-se amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat, per tal que visiti la zona un enginyer forestal i es pacti amb ell una segona actuació, que es faria l’any vinent.

 

El director del Consorci també ha apuntat, que si s’aconsegueixen unes vistes de 360º, es plantegen dur a terme la instal·lació d’uns plafons informatius, com a Puig Clarà, amb les muntanyes i els punts d’interès senyalitzats.

TAGS: mirador, puig, Martirià

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Últim dissabte de mes a les 12:00h