TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 14 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El díptic dibuixa 7 escenes de violència.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
15/11/2019

El Consell Comarcal apel·la directament als homes en una nova campanya contra la violència masclista

Arxius d'audio:

 
  •  15/11/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Amb el lema ‘Respecta-la!’, s’ha editat un díptic que dibuixa 7 escenes diferents de violència i l’actuació adequada en cada cas, incidint sobretot en la població més jove.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha engegat una nova campanya de sensibilització contra la violència masclista. Es tracta de l’actualització de la que estava en ús fins ara amb el lema ‘No estàs sola’, que feia incidència en la víctima, i en aquest cas s’apel·la directament als homes, amb el lema ‘Respecta-la!’.

 

La campanya es concreta en la difusió, a través d’un díptic i a les xarxes socials, de 7 escenes quotidianes que reflecteixen diferents tipus de violència contra les dones: assetjament telefònic, violència física, abús o agressió sexual, aïllament social, control o violència econòmica i violències psicològiques.

 

La psicòloga del SIAD Roser Blanco ha detallat que cada escena dibuixa una actitud masclista diferent, contraposant-la amb l’actuació que seria adequada en cada cas.

 

Incidència en la població jove

 

Les 7 escenes estan il·lustrades en forma de còmic, amb l’objectiu que sigui una campanya més fresca i gràfica, que arribi a tota la ciutadania però incidint sobretot en la població més jove. Segons Blanco, encara hi ha molta feina a fer en aquesta franja d’edat ja que les enquestes revelen conductes alarmants.

 

116 dones ateses pel SIAD el 2019

 

El Pla de l’Estany és pioner en la creació d’un protocol d’actuació contra la violència masclista amb la implicació de totes les àrees i agents implicats. L’any 2013 es va signar l’Acord comarcal d’actuació i es va establir una comissió de seguiment. En el marc d’aquest acord, aquest 2019 el SIAD ha atès 116 dones, 66 de les quals “declaradament” víctimes de violència, tot i que des del servei alerten de la violència “soterrada”.

 

Dia Contra les Violències Masclistes

 

La campanya ‘Respecta-la’ es difondrà a través de díptics informatius, que es repartiran als diferents ajuntaments i equipaments de la comarca, i també se’n farà difusió a través de les xarxes socials.

 

A més, s’han programat diversos actes per commemorar el dia Contra les Violències Masclistes (23 i 24 de novembre). I el 25 de novembre també es llegirà el manifest institucional per part de les autoritats locals.

TAGS: violència, masclista

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Diumenges de 10:00 a 11:00