TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 09 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La modificació respon a una demanda reiterada d’aquests barris.

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema
12/11/2019

L’Ajuntament de Banyoles amplia els usos del Barri Vell per permetre-hi altres activitats a més de comerços

Arxius d'audio:

 
  •  12/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La modificació es va aprovar al darrer ple amb els vots a favor de l’equip de govern i Sumem Banyoles, mentre que ERC i Convivència i Progrés es van abstenir.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles de finals d’octubre va aprovar la modificació del Pla General referent a la regulació dels usos de la zona centre comercial. Amb la implementació d’aquest canvi, les plantes baixes dels edificis del Barri Vell, el carrer Rambla i una part del carrer Jacint Verdaguer, es podran destinar a altres activitats econòmiques, a més de la comercial. Fins ara, en aquests locals només s’hi podien instal·lar botigues, i l’Ajuntament considera que cal adaptar els usos a les noves demandes econòmiques i socials.

 

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jordi Congost, ha explicat que la modificació respon a una demanda reiterada d’aquests barris, que veien limitada la implementació de noves activitats. Amb la modificació, s’hi podran instal·lar activitats com serveis sanitaris, docència i oficines, entre d’altres.

 

Abstenció d’ERC i CiP, Sumem a favor

 

La modificació d’usos es va aprovar de forma inicial al ple de finals d’octubre amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat) i de Sumem Banyoles, que està d’acord amb el fet que respon a una demanda existent. El portaveu del grup, Non Casadevall, lamenta però que el canvi no es contemplés al nou Pla General, que s’està tramitant.

 

Els altres grups a l’oposició, ERC i Convivència i Progrés, es van abstenir. D’una banda, la regidora republicana Txell Satorra comparteix la diagnosi que porta a aquesta modificació d’usos, però assegura que volen acabar-ho d’estudiar. Per la seva banda, el portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, creu que la modificació s’hauria d’incloure en uns objectius globals de dinamització del Barri Vell, amb altres propostes a mig i llarg termini.

 

Segons va detallar Congost, el canvi d’usos aprovat inicialment al ple és una mesura que es complementa amb altres accions de reactivació econòmica de la zona centre que s’estan fent de manera paral·lela des de l’àrea de Promoció Econòmica, com ara les fires.

 

TAGS: PENAB, usos, Barri, Vell

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)