TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 07 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Mas Casadevall i Fundació Estany han presentat els projectes que podran desenvolupar.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
08/11/2019

Mas Casadevall i Fundació Estany s’han beneficiat de donacions dels usuaris de Reciclos

Arxius d'audio:

 
  •  08/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

1.300 famílies del Pla de l’Estany han participat al programa que premia el reciclatge d’envasos i les dues fundacions podran ampliar projectes gràcies a la col·laboració dels usuaris.

 

Des de fa uns mesos, Ecoembes, l’empresa que s’encarrega del reciclatge d’envasos, duu a terme la campanya Reciclos al Pla de l’Estany, a més d’altres punts de Catalunya. Els usuaris que, a través d’una aplicació web, demostren un reciclatge eficient d’envasos al contenidor groc reben una compensació en forma de Reciclos. Aquests es poden bescanviar per premis o fer una donació a una ONG.

 

La Fundació Mas Casadevall i la Fundació Estany són, de moment, les dues entitats de la comarca que s’han beneficiat d’aquestes donacions i aquest dijous han presentat els projectes que podran desenvolupar. La Fundació Estany podrà ampliar les hores de suport d’un monitor perquè els infants amb discapacitat intel·lectual puguin acudir a activitats esportives i de lleure. Aquesta iniciativa ha rebut 600 reciclos.

 

La presidenta del patronat de la Fundació, Rosor Altaba, ha agraït la col·laboració dels ciutadans detallant la importància d’ampliar el suport per l’adaptació dels usuaris a les activitats.

 

Altaba també ha destacat que el projecte Reciclos lliga també amb la conscienciació sobre el reciclatge que apliquen els usuaris de la Fundació dia a dia.

 

Per la seva banda, la Fundació Mas Casadevall millorarà el seu consum sostenible amb la instal·lació d’un sistema d’enllumenat amb tecnologia LED a les instal·lacions de la residència de Serinyà. Aquesta actuació ha rebut 770 reciclos.

 

Des de l’ens responsable de la recollida selectiva, el conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, ha donat suport a la iniciativa “que ajuda a la conscienciació i també reverteix al territori”.

 

1.300 famílies usuàries

 

Des de la seva implantació com a prova pilot, han pres part de Reciclos 1.300 famílies que fins al moment han reciclat al voltant de 27.000 bosses d’envasos escanejades. Moltes han optat per cedir els beneficis obtinguts a les iniciatives socials que es duen a terme al seu entorn.

 

Actualment els usuaris del Pla de l’Estany poden fer aportacions de reciclos a la Colla Castellera Esperxats de l’Estany, per tal que l’entitat tingui la seva pròpia font d’aigua amb filtre, i també a Metges Sense Fronteres.

TAGS: Reciclos

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Puntuals