TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 09 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els docents s’han passejat per les aules i acabaran la visita amb un berenar.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
07/11/2019

Mestres de Xauen, al Marroc, visiten l’escola Camins de Banyoles en el marc d’un projecte d’intercanvi

Arxius d'audio:

 
  •  07/11/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els docents han pogut conèixer la metodologia educativa del centre, i anteriorment mestres de l’escola van viatjar al Marroc per conèixer millor el país d’origen de molts alumnes.

 

L’Associació Eccit de Girona ha posat en marxa una nova edició de l’Intercanvi i formació entre professors de Girona i Xauen, al Marroc. L’intercanvi entre el professorat gironí i el de Xauen és un projecte que es duu a terme des de fa uns anys, i en què participen docents de les dues ciutats amb la voluntat d’establir ponts.

 

Un intercanvi d'experiències educatives

 

Enguany, hi ha participat per primer cop l’escola Camins de Banyoles, que aquest dijous ha rebut la visita de tres mestres de Xauen per conèixer de primera mà com es treballa al centre. Anteriorment, mestres de Camins van viatjar fa uns mesos al Marroc per conèixer la realitat de les escoles del país i interactuar amb docents de la zona. En l’intercanvi no només es treballen temes educatius, sinó que també serveix per conèixer la realitat social, política i cultural del país. D’aquesta manera, segons explica la directora de l’escola Camins, Carme Güell, la participació a aquesta iniciativa els ha permès fer una immersió i conèixer millor el país d’origen de molts alumnes del centre.

 

En total, una vintena de mestres de Xauen han visitat aquesta setmana les comarques gironines, i aquest dijous s’han repartit a diversos centres del territori. A la visita a l’escola Camins han participat en Mohammed, la Mariem i la Zoubna, director i mestres d’un centre escolar de Xauen.

 

Canvis en el sistema educatiu del Marroc

 

Han explicat que al Marroc les escoles tenen pocs recursos i compten amb poc material educatiu, però han agafat exemples d’elements decoratius del centre fets amb material de rebuig o poc costós. Ho tradueix la Karima, una mare de l’escola. També detallen que aquí en general els infants tenen més facilitats per estudiar.

 

Els docents de Xauen expliquen que, poc a poc, el sistema educatiu del Marroc està experimentant un canvi en positiu, i prenen com a aspectes a millorar la relació amb les famílies o l’atenció emocional dels alumnes.

 

Els docents s’han passejat per les aules de l’escola i acabaran la visita amb un berenar ofert per algunes famílies marroquines del centre.

TAGS: Camins, Xauen, Marroc

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)