TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 28 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els treballs en el tram Serinyà-Besalú són la primera fase del projecte (F:@lluisguino)

Publicitat

Transports » Carreteres    + d'aquest tema
28/10/2019

S’han reprès les obres de millora a la C-66 entre Serinyà i Besalú

Arxius d'audio:

 
  •  28/10/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

Serinyà    + d'aquesta zona

 

Els treballs, que preveuen la construcció de tres rotondes,  ja havien començat però es van aturar fa gairebé un any per fer retocs al projecte. Les obres tenen un pressupost d’uns 6 milions d’euros i s’allargaran 15 mesos.

 

Els darrers dies s’han reprès els treballs de millora de la C-66 entre el trencant de les Coves de Serinyà i l’accés a Besalú, al terme de Sant Ferriol, en un tram de 5,4 quilòmetres. Els treballs previs havien començat fa gairebé un any, però poc després es van aturar per atendre les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Serinyà i diversos particulars. Entre els motius d’aquestes protestes hi havia l’afectació de l’accés a una finca, i tampoc estava ben resolt l’estudi dels serveis afectats.

 

Per tot plegat, el Departament de Territori i Sostenibilitat va optar per parar els treballs i fer un seguit de modificacions al projecte, que ha estat el que ha alentit les obres. L’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, ha valorat positivament que s’hagi escoltat el territori, tot i que els canvis introduïts hagin fet incrementar el cost de l’obra.

 

El projecte de millora de la C-66 entre Serinyà i Besalú tenia un pressupost inicial de 6,1 MEUR i un termini d’execució de 15 mesos. Les obres tenen com a objectiu la millora de la seguretat a la via i preveuen la construcció de tres rotondes: a la intersecció del bar Les Coves, a l’entrada de Serinyà i a l’accés de Besalú. Els treballs també preveuen la millora de la distribució del trànsit i l’eliminació dels carrils d’acceleració en punts conflictius com a la pujada de Fares.

 

Una millora "provisional"

 

El projecte es presenta com una millora provisional mentre no es dugui a terme el desdoblament de la C-66 entre Cornellà i Besalú, que des del territori es reclama des de fa temps però el Govern no pot afrontar ni a curt ni mitjà termini. En aquest sentit, les obres de millora actuals són benvingudes pels alcaldes de la zona, tot i que no deixen d’apostar per l’autovia com a solució definitiva.

 

Els treballs en el tram Serinyà-Besalú són la primera fase d’un projecte que tindrà continuïtat amb la reforma del tram Serinyà - Cornellà del Terri, conegut com la variant de Banyoles.

TAGS: C-66

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Dijous de 20:00 a 21:00