TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 04 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les queixes per l’acumulació de residus aquest estiu han estat constants.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
11/10/2019

Els ajuntaments demanen més freqüència de recollida de deixalles al Consell i civisme a la ciutadania

Arxius d'audio:

 
  •  11/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’acumulació d’escombraries, sobretot a l’estiu, ha causat moltes molèsties i queixes dels veïns i les administracions.

 

Les queixes per l’acumulació de residus aquest estiu han estat constants, i tots els municipis de la comarca han notat, amb major o menor mesura, l’acumulació de brossa als contenidors. A més, la calor ha magnificat el problema de pudors i brutícia. Els veïns i veïnes són els primers afectats per aquests episodis i reclamen solucions als respectius ajuntaments, però és una delegació del Consell Comarcal.

 

El període d’impàs al govern comarcal no ha ajudat a poder gestionar el dia a dia de la problemàtica, però els ajuntaments han reclamat de forma constant un augment de la freqüència de recollidamed de residus a la comarca. De fet, un dels últims Consell d’alcaldes es va dedicar gairebé exclusivament a aquesta qüestió.

 

Tot i que el mes de setembre sembla que les afectacions han anat a la baixa i s’ha recuperat certa normalitat, en l’últim ple de l’Ajuntament de Banyoles es va debatre el tema arran d’una consulta de Sumem. L’alcalde va assegurar que davant la problemàtica, els responsables de Via Pública i Medi Ambient del consistori han fet un seguiment constant, enviant fotografies i informes als responsables de l’empresa i a l’ens comarcal.

 

Segons Miquel Noguer la recollida selectiva no s’ha fet amb la freqüència que tocava, i sobretot a principis de setmana s’acumulaven les deixalles diversos dies.

 

Ajuntament i Consell han acordat ampliar les rutes i col·locar algun contenidor més, tot i que reconeixen que la licitació actual ha quedat desfasada. Noguer assegura que el consistori no accepta una pròrroga més amb aquestes condicions, cal revisar diversos aspectes del model.

 

Crida al civisme

 

Tant des de l’ajuntament com des del Consell Comarcal s’ha fet una crida al civisme dels ciutadans a l’hora de llençar les escombraries. Amb el sistema actual l’anonimat fa que molts ciutadans no es responsabilitzin de fer un bon triatge de residus i això encareix el sistema de recollida. El president del Consell, Francesc Castañer, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, coincideixen a fer una nova crida a la ciutadania i als industrials a reciclar bé, utilitzar els contenidors adequats i no deixar els voluminosos al carrer de qualsevol manera.

 

Estudiar el model

 

Davant la futura licitació del nou contracte de recollida de deixalles, els ajuntaments estan estudiant els models que creuen més eficients per cada municipi. Miquel Noguer va apuntar la possibilitat d’aplicar un sistema de recollida específic en alguna zona de Banyoles de cara al futur.

TAGS: recollida, selectiva

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)