TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 07 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El servei a la comarca compta amb un parc de camions molt envellit.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
11/10/2019

El Consell implementarà millores en la recollida selectiva per reduir l’acumulació de deixalles

Arxius d'audio:

 
  •  11/10/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’ens ha detectat un increment d’aportacions del 30% sobre el previst i busca minimitzar la problemàtica abans del nou concurs.

 

Els mesos de juliol i agost en molts barris de Banyoles i municipis del Pla de l’Estany han estat freqüents les imatges de contenidors plens rodejats de bosses d’escombraries durant uns quants dies. Les queixes de diversos veïns i també dels propis ajuntaments han estat constants i el Consell Comarcal, responsable de la recollida selectiva, ha posat en marxa algunes millores per reduir l’acumulació de deixalles.

 

El servei de recollida de residus al Pla de l’Estany es va adjudicar a la UTE Urbaser i Amfruns Garriga el 2016 i aquest mes de novembre acaba la primera pròrroga que va formalitzar l’any passat. Durant aquests anys, però, s’ha detectat un increment de les aportacions que fan els veïns i les empreses. El ritme de residus ha augmentat un 30% sobre les previsions de tones que contemplava la concessió. L’adjudicació inclou un segon any de pròrroga que entrarà en vigor a partir del proper mes de novembre. Ja l’any passat es van incorporar algunes millores però ara se n’han d’aplicar més, tot i que el marc del contracte i les quantitats econòmiques no poden variar substancialment.

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha assegurat que s’està negociant amb l’empresa canviar alguns models de contenidors. El servei a la comarca compta amb un parc de camions molt envellit i només disposa de dos camions ploma, que buiden verticalment els contenidos anomenats iglú de recollida selectiva. A més un d’aquests camions ha estat avariat diverses setmanes i a l’estiu no ha circulat per la comarca. Castanyer apunta a canviar contenidors en nuclis disseminats perquè els camions de càrrega posterior puguin fer més rutes.

 

També s’ha establert augmentar la periodicitat de la recollida de voluminosos a Banyoles, passant de dos a tres dies a la setmana.

 

Previsió de futur

 

La concessió comarcal de la recollida de deixalles acabarà el 30 de novembre d’aquest any i, com que no hi ha temps material de fer una nova licitació, es prorrogarà un any més amb condicions molt semblants. Tot i això, el Consell vol anar preparant la propera licitació amb temps i, si pot, avançar el nou concurs abans del novembre de l’any vinent. Segons Francesc Castañer les claus del futur de la recollida selectiva passen per “escollir entre tots el millor model i creure-hi” i apostar per un sistema robust i polivalent. En aquest sentit apunta que cal tendir a la corresponsabilitat entre administracions i ciutadania i a la identificació dels usuaris per poder fer un millor control.

 

Cal tenir en compte que una disposició europea marca que, a partir de l’any 2020, els municipis que no reciclin el 60% dels residus seran multats. I la realitat és que, excepte Porqueres, els altres municipis de la comarca estan per sota el 40% de reciclatge. A més, també cal confirmar l’ampliació de l’abocador de Puigpalter i estudiar l’augment de costos per cada tona de rebuig.

TAGS: recollida, selectiva

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00