TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 30 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Han participat a la consulta 129 habitatges del total de 539 que hi ha al municipi.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
09/10/2019

Els veïns de Fontcoberta escullen el porta a porta i els contenidors agrupats com a nou sistema de recollida

Arxius d'audio:

 
  •  09/10/2019

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

S’ha fet un procés participatiu en què han participat gairebé un 24% de les famílies del municipi, i els canvis es començaran a aplicar a finals de l’any que ve.

 

El procés participatiu per escollir el sistema de recollida d’escombraries al municipi de Fontcoberta va culminar la setmana passada amb la votació per part dels veïns i veïnes. Al procés, que va incloure diverses sessions informatives i de debat, hi va participar un 24% de les famílies del municipi. La votació diferenciava entre Melianta, el nucli rural i els habitatges disseminats. El resultat final va ser implantar el sistema de recollida porta a porta al nucli de Melianta (60% dels vots) i contenidors individuals agrupats a les zones rurals (50%) i disseminats (66%).

 

Les altres opcions proposades eren àrees de reciclatge cobertes (amb un 13% de vots a Melianta i un 33% al nucli rural), àrees de reciclatge tancades sense sostre (6% a Melianta i 17% al nucli rural) o mantenir el sistema actual amb contenidors tancats (21% a Melianta i 33% als habitatges disseminats.

 

L’alcalde, Joan Estarriola, ha valorat molt positivament el resultat i la participació al procés, destacant que els veïns han pogut escollir el sistema que han cregut oportú amb totes les dades sobre la taula i amb coneixement de causa.

 

Un any de coll per informar els veïns

 

Un cop escollit el nou sistema, la implantació no serà immediata. La previsió és que es pugui tirar endavant a finals de l’any que ve, coincidint amb la nova concessió de recollida d’escombraries a la comarca. El servei és competència del Consell Comarcal, que inclourà el sistema porta a porta a les bases del nou concurs.

 

Els propers mesos, a Fontcoberta s’hauran d’acabar d’ajustar casos particulars, com ara bars i restaurants o la zona industrial. També es repartiran díptics informatius i es faran més reunions informatives sobre el sistema de recollida porta a porta perquè els veïns puguin resoldre dubtes.

 

1 de cada 4 famílies participants

 

L’Ajuntament de Fontcoberta valora molt positivament el resultat del procés participatiu, en què han pres part representants de 129 habitatges del total de 539 que hi ha al municipi. Una xifra alta en processos participatius d’aquest tipus.

 

El mes de novembre, el consistori tirarà endavant una altra consulta similar per escollir on s’ubica el nou Ajuntament, que ha quedat desfasat pel que fa a barreres arquitectòniques i allunyat del nucli de població.

TAGS: recollida, escobraries, Fontcoberta

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00