TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 07 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Pla d’Igualtat s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
01/10/2019

L’Ajuntament de Banyoles aprova el Pla d’Igualtat Municipal per afavorir l’equilibri als llocs de treball

Arxius d'audio:

 
  •  01/10/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La diagnosi ha detectat que el 67% dels caps d’àrea i comandaments són homes i el 33% dones; s’implementaran accions concretes per millorar en polítiques de gènere fins al 2023.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat el nou Pla d’Igualtat intern elaborat per l’equip de govern. El document fa una diagnosi de la situació actual i preveu accions concretes a dur a terme fins al 2023 per millorar en polítiques de gènere al consistori.

 

En línies generals, la diagnosi apunta que l’Ajuntament de Banyoles compleix amb les polítiques de gènere, però no és així en algunes àrees o llocs de treball concrets. Si ens fixem en el nivell de responsabilitat, el 67% dels caps d’àrea i comandament són homes i el 23%, dones.

 

Per altra banda, en àrees com la Policia Local el 93% de la plantilla són homes, la totalitat pel que fa a la brigada municipal. Al revés passa a l’àrea de Serveis Econòmics, amb un 86% de dones i un 14% d’homes; i els llocs de treball administratius són ocupats majoritàriament per dones (90%).

 

Unes xifres que el regidor de Personal de l’Ajuntament, Jordi Congost, atribueix a qüestions estructurals de societat i no a les polítiques municipals.

 

Per millorar aquestes xifres el Pla preveu accions concretes a desenvolupar els pròxims anys. Entre d’altres, la creació d’una comissió d’igualtat, l’elaboració dels plecs de clàusules dels concursos públics amb criteris de gènere o el desenvolupament d’una campanya de sensibilització de corresponsabilitat en la cura dels fills.

 

L’oposició vota a favor

 

Els tres grups a l’oposició han votat a favor d’aquest Pla d’Igualtat. Convivència i Progrés, Sumem i ERC han coincidit a demanar que el pla s’implementi, que no quedi com una declaració d’intencions, que se'n faci seguiment i que es destinin els recursos necessaris perquè tiri endavant.

 

El global, la plantilla de l’Ajuntament de Banyoles està composta per 156 persones, 75 són dones i 81, homes, és a dir, un 52% homes i un 48% dones. Pel que fa al ple municipal, el 59% són homes i el 41%, dones; mentre que les regidories són responsabilitat d’homes en un 67% i de dones en un 33%.

TAGS: igualtat, Ajuntament

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00