TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
23:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El ple del Consell s'ha celebrat aquest dilluns al vespre.

Publicitat

Política    + d'aquest tema
10/09/2019

ERC i JxCAT formalitzen el pacte de govern al Consell Comarcal del Pla de l’Estany al ple de cartipàs

Arxius d'audio:

 
  •  10/09/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El vicepresident serà l’alcalde de Crespià, Xavier Quer (JxCAT), i hi haurà tres dedicacions parcials d’entre el 20 i el 50%. Sumem Banyoles es manté a l’oposició.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari el nou cartipàs. Finalment, i després de setmanes de negociacions, l’equip de govern d’ERC i JxCAT, inicialment a l’oposició, han tancat un acord per a un govern conjunt, del qual no participarà el grup de Sumem Banyoles, que es manté a l’oposició amb un sol conseller.

 

Tres dedicacions parcials

 

El portaveu de JxCAT i alcalde de Crespià, Xavier Quer, ha estat nomenat nou vicepresident de l’ens, amb una dedicació parcial del 20% (12.000 euros bruts anuals). També tindrà una dedicació parcial, del 50% (32.000 euros bruts), el president del Consell, Francesc Castañer (IdP), i la consellera de JxCAT i regidora de Banyoles, Ester Busquets, que s’ocuparà de l’àrea de Serveis Socials i Ensenyament amb una dedicació del 40% (20.000 euros bruts anuals). La resta de consellers, sense dedicació, cobraran per assistències a les reunions informatives i a les sessions plenàries, amb indemnitzacions que oscil·len entre els 140 i els 250 euros.

 

Porta oberta a Sumem

 

Fent valoració del pacte amb JxCAT, el president del Consell, Francesc Castañer, ha recordat que el seu grup sempre ha defensat un govern d’unitat al capdavant de l’ens. En aquest sentit, ha valorat positivament l’acord amb JxCAT però assegura que “li falta una pota”, i obre la porta a Sumem a formar part d’un ens “que és de tots”.

 

Per la seva banda, el portaveu de JxCAT, Xavier Quer, ha manifestat que “no és el pacte que hauríem volgut” tenint en compte els resultats electorals, però assegura que “hi hem volgut ser per responsabilitat amb els nostres electors". Quer ha promès lleialtat a ERC i ha demanat als republicans el mateix envers el seu grup.

 

Per la seva banda, el conseller de Sumem Non Casadevall ha recordat que al ple de constitució el seu grup va donar suport a un govern d’Esquerres, però ha lamentat que amb aquest pacte a dos, “poc transparent i a última hora”, tot fa pensar que les coses continuaran igual com fins ara. Segons Casadevall, durant aquest temps “no s’ha parlat de política sinó que s’han repartit cadires”, i confia que els pròxims mesos la situació pugui revertir.

 

Cinc comissions informatives permanents

 

Al ple d’aquest dilluns també s’ha aprovat la creació i delegació de cinc comissions informatives permanents: de Serveis Generals i Econòmics, amb el regidor de Cornellà Josep Massanella (JxCAT) com a conseller delegat; de Serveis Tècnics i Ambientals, a càrrec del regidor de Porqueres Jordi Burch (ERC); comissió informativa de Serveis de Promoció Econòmica i Turisme, amb l’alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà (ERC), com a conseller delegat; Consell d’Administració del Centre el Puig, càrrec delegat al regidor de Fontcoberta Xavier Cros; i la comissió informativa de Serveis Socials i Ensenyament, a càrrec d’Ester Busquets.

 

També s’han nomenat els consellers responsables dels òrgans col·legiats depenents del Consell, les retribucions dels grups i el nomenament dels portaveus.

TAGS: Consell, Comarcal

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Primer dissabte de mes

Diumenges de 10:00 a 11:00