TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 07 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Durant l’any 2018 es van recollir un total de 72 gossos.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
13/08/2019

La gossera registra un augment d’adopcions, però fa un mal balanç de les campanyes de vacunació i xipatge

Arxius d'audio:

 
  •  13/08/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’Associació Protectora d’Animals atribueix aquest increment al gran nombre de cadells que van rebre, que és més fàcil que siguin acollits.

 

La Gossera comarcal és una equipament públic gestionat per l’Associació Protectora d’Animals del Pla de l’Estany, que va tenir un relleu en la direcció el 2015. Després de 4 anys de gestió, l’organisme ha fet un balanç en adopcions i campanyes públiques veterinàries.

 

Pel que fa a adopcions d’animals, durant l’any 2018 es van recollir un total de 72 gossos de la gossera. Segons ha explicat el responsable de la Protectora, Martín Ferndandez, es va assolir aquesta xifra gràcies al gran nombre de cadells que van rebre. Aquest any, en canvi, l'alta quantitat de gossos adults ha fet que hi hagi menys moviment a la gossera.

 

A banda de la funció de mitjancera per l’acollida de gossos, l’Associació Protectora d’Animals també va engegar una campanya de xipatge de gossos i gats. L’objectiu d’aquesta iniciativa era que els propietaris tinguessin els animals segons el que exigeix la normativa de tinença de bèsties i també que fos més fàcil retornar-les en cas de pèrdua.

 

La campanya d’esterilització, en suspens

 

Malgrat els preus públics i la difusió que se’n va fer, no va tenir una bona acceptació per part del públic, tal com ha explicat Martín Fernandez. Tenint presents aquests números, la previsió inicial que tenien de fer una nova campanya d’esterilització d’animals a preus populars ha quedat en suspens.

 

Posar un xip als animals és una de les formes més efectives d’assegurar-se que el gos o el gat torni amb els seus amos en cas de pèrdua. Segons dades que ha facilitat la Protectora, 9 de cada 10 mascotes tornen amb el titular si són correctament identificades; en canvi, si no ho estan les probabilitats que tornin a la llar són d’un 15%.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Últim dissabte de mes a les 12:00h

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00